Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Google δεσμεύεται ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη σε οπλικά συστήματα

Η Google διαβεβαίωσε ότι δεν προτίθεται πλέον να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για την ανάπτυξη «έξυπνων» οπλικών συστημάτων ή κατασκοπευτικών συστημάτων που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σουντάρ Πιντσάι, παρουσιάζοντας την πολιτική και τις αρχές της Google σχετικά με τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με κυβερνήσεις και το στρατό σε πολλές άλλες περιοχές» όπως η κυβερνοασφάλεια, η έρευνα και διάσωση, η επιλογή νέου προσωπικού από το στρατό κ.α.

Η αμερικανική εταιρεία τον τελευταίο καιρό είχε δεχθεί έντονες επικρίσεις ακόμη και από 4.600 εργαζομένους της που είχαν υπογράψει σχετική διαμαρτυρία, ενάντια σε ένα συμβόλαιο που είχε συνάψει πέρυσι με το Πεντάγωνο των ΗΠΑ και το οποίο αφορά την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στο Πρόγραμμα Maven, έτσι ώστε τα στρατιωτικά drones να αναγνωρίζουν καλύτερα τους επίγειους στόχους τους. Το συμβόλαιο αυτό ύψους 10 εκατ. δολαρίων δεν θα ανανεωθεί μετά τον Μάρτιο 2019 που λήγει.

Οι επτά αρχές της εταιρείας για την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης περιλαμβάνουν την αξιοποίηση της τελευταίας «για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν επείγοντα προβλήματα» όπως η πρόβλεψη πυρκαγιών, η διάγνωση και η θεραπεία ασθενειών.

«Το πώς αναπτύσσεται και χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη, θα έχει σημαντική επίπτωση στην κοινωνία για πολλά χρόνια. Ως ηγέτες σε αυτό το πεδίο, αισθανόμαστε βαθιά ευθύνη να το κάνουμε σωστά» δήλωσε ο Πιντσάι, σύμφωνα με τα πρακτορεία Γαλλικό και Ρόιτερς.


Όπως είπε, τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης της Google θα είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε να είναι «κοινωνικά ωφέλιμα», καθώς επίσης να «αποφεύγουν να δημιουργούν ή να ενισχύουν άδικες προκαταλήψεις» ή «να προκαλούν βλάβη», πράγμα που συμπεριλαμβάνει και «όπλα ή άλλες τεχνολογίες που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη σε ανθρώπους».

Από την άλλη, εκπρόσωπος της Google αναγνώρισε ότι η εφαρμογή αυτών των αρχών, στην πράξη δεν θα είναι εύκολη, επειδή η εταιρεία δεν είναι σε θέση να παρακολουθεί τη χρήση των εργαλείων του λογισμικού της από τον καθένα, καθώς μερικά αυτά ο οποιοσδήποτε μπορεί να τα «κατεβάσει» δωρεάν από το διαδίκτυο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button