Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Η Γερμανία λέει ότι έφτασε σε συμφωνία με 14 χώρες για την επανεισδοχή των αιτούντων άσυλο - Η Ουγγαρία το διαψεύδει

Δεκατέσσερις χώρες της ΕΕ έχουν δηλώσει έτοιμες να υπογράψουν συμφωνίες με τη Γερμανία για την επανεισδοχή των αιτούντων άσυλο, οι οποίοι είχαν ήδη καταχωριστεί αλλού, στο πλαίσιο της προσπάθειας κατευνασμού των Βαυαρών συμμάχων της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, αλλά η Ουγγαρία το διαψεύδει.

Σε έγγραφο που εστάλη στους ηγέτες των εταίρων της στον κυβερνητικό συνασπισμό, το οποίο είδε το Reuters, η Μέρκελ αναφέρει 14 χώρες, μεταξύ των οποίων και κάποιες από τις πιο σφόδρα αντίθετες στην 'πολιτική της ανοιχτής πόρτας' που ακολούθησε η καγκελάριος στο μεταναστευτικό, οι οποίες συμφώνησαν να δεχτούν πίσω πρόσφυγες.

Με βάση τον Κανονισμό του Δουβλίνου της ΕΕ, οι αιτούντες άσυλο θα πρέπει να καταθέτουν αίτηση στην πρώτη χώρα εισόδου τους στην ΕΕ.

Σύμφωνα με το έγγραφο που είδε το Reuters, οι διμερείς συμφωνίες θα καταστήσουν πολύ πιο αποτελεσματική τη διαδικασία απέλασης των προσφύγων που έχουν ήδη καταχωριστεί αλλού.

"Προς το παρόν οι επαναπατρισμοί από τη Γερμανία με βάση τον Κανονισμό του Δουβλίνου επιτυγχάνουν μόνο στο 15% των περιπτώσεων. Θα υπογράψουμε διοικητικές συμφωνίες με διάφορα κράτη μέλη...για να επισπεύσουμε τη διαδικασία επαναπατρισμού και να απομακρύνουμε τα εμπόδια".

Μεταξύ των χωρών που έχουν δηλώσει ανοιχτές στην υπογραφή τέτοιων συμφωνιών είναι η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Τσεχία--χώρες που υπήρξαν αντίθετες σε κάθε σχέδιο κατανομής των αιτούντων άσυλο σε όλη την επικράτεια της ΕΕ, αλλά η Ουγγαρία το διαψεύδει.

Άλλες χώρες που κατονομάζονται είναι το Βέλγιο, η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Λιθουανία, η Λετονία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Σουηδία.

Η Αυστρία, όπου ο νέος καγκελάριος, ο Σεμπάστιαν Κουρτς, είναι ένας πατριώτης με αντιμουσουλμανικές θέσεις και κυβερνά σε μια συμμαχία με την δεξιά, απουσιάζει από τη λίστα και η Ουγγαρία διαψεύδει ότι συμφώνησε

Η Μέρκελ χρειάζεται χείρα βοηθείας στη διαμάχη της με τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές, ο ηγέτης των οποίων, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, απειλούσε πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ να κλείσει τα σύνορα της Γερμανίας για κάποιους πρόσφυγες και μετανάστες, μια κίνηση που πιθανόν να έριχνε την κυβέρνηση της καγκελαρίου.

Στη Σύνοδο οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν στην κατανομή των προσφύγων «σε εθελοντική βάση» και στη δημιουργία "ελεγχόμενων κέντρων" εντός της ΕΕ για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου.

 

Tags
Back to top button