Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Η επιστροφή του εφιάλτη των δανειστών: Ο Κ.Ρέγκλινγκ «Απαιτεί άμεσα από την Ελλάδα πρωτογενή πλεονάσματα»!

Tον «κώδωνα του κινδύνου» αναφορικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας κρούει ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκμ με αφορμή την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ESM και Διευθύνων Σύμβουλος του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε:

«Το δημόσιο χρέος παραμένει πολύ υψηλό, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επιστροφής σε ισχυρή δημοσιονομική θέση όπως την περίοδο πριν από την πανδημία.

Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της κυβέρνησης».

Το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης στις 31/12/2021, δηλαδή της χώρας, ανερχόταν στο ύψος-ρεκόρ των 388,3 δισεκ. ευρώ και ανερχόταν στο απίστευτο ποσοστό του 206% επί του ΑΕΠ.

Θυμίζουμε ότι στα Μνημόνια εισήλθαμε με 128% χρέος και ακολούθησε το 2012 το PSI («κούρεμα» χρέους) που υποθήκευσε το μέλλον της χώρας για πάνω από 100 χρόνια.

Το 2016 ψηφίστηκε εκχώρηση μεγάλου μέρους των εσόδων από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές για τα επόμενα 99 έτη, δηλαδή μέχρι το 2115 μ.Χ.!

Tags
Back to top button