Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Η επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στη Σαμοθράκη περιλάμβανε παραδοσιακό κατσικάκι, πεζοπορία και κρύες βουτιές (φωτο)

Στη Σαμοθράκη βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Κ.Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα, έκλεισαν από το ακριτικό νησί της Σαμοθράκης την περιοδεία τους στον Έβρο με εκπροσώπους του δήμου και της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να αναλαμβάνουν τον ρόλο ξεναγών για το πρωθυπουργικό ζεύγος.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί της Σαμοθράκης με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της να χαρίζει μια ξεχωριστή εμπειρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του.

Την Κυριακή μάλιστα το πρωθυπουργικό ζεύγος πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα απήλαυσε μια μοναδική εμπειρία κάνοντας πεζοπορία στο Φαράγγι του Φονιά της Σαμοθράκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την κοπιώδη διαδρομή βούτηξε στις φημισμένες Βάθρες, τις φυσικές πισίνες που έχουν δημιουργηθεί από τη ροή του χειμάρρου.

Στη συντροφιά του ζεύγους Μητσοτάκη βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Θανάσης Τσώνης, ο οποίος μοιράστηκε στο facebook στιγμιότυπα από την ξενάγηση.

«Είχαμε τη χαρά και την τιμή να ξεναγήσουμε το πρωθυπουργικό ζεύγος στην "άγρια" ομορφιά της Σαμοθράκης, η οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, τους ενθουσίασε. Άλλωστε, ο κ.Μητσοτάκης, όπως και η σύζυγος του, είναι άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό και τη φύση και το νησί μας δεν θα μπορούσε παρά να τους γοητεύσει», έγραψε ο αντιπεριφερειάρχης.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το μνημείο υστεροβυζαντινής φρουριακής αρχιτεκτονικής, το Κάστρο της Χώρας, με «οδηγούς» τα παιδιά του δημοτικού σχολείου του νησιού.

Άμα τη αφίξει του στο ακριτικό νησί οι ντόπιοι επεφύλαξαν στον πρωθυπουργό ζεστή υποδοχή στο γραφικό χωριό του Προφήτη Ηλία όπου μαζί με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον δήμαρχο Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο γεύθηκαν σε παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού το περίφημο κατσικάκι της Σαμοθράκης.

Έπειτα, κατά την περιοδεία του ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του το λαογραφικό μουσείο του νησιού, όπου εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα που κρατούν άσβεστη τη λαογραφική ιστορία του νησιού.

Μάλιστα με ανάρτησή της στο instagram η Μαρέβα Μητσοτάκη εξήρε τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων αλλά και την άγρια ομορφιά του νησιού που «προκαλεί δέος», όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Tags
Back to top button