Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Η εικόνα που επισφραγίζει την αποτυχία του κράτους στις πυρκαγιές της Εύβοιας

Χρειάστηκε να εγκαταλείψουν το σπίτι τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα, πριν αυτό κινδυνεύσει να τυλιχθεί στις πύρινες φλόγες. 89 ετών εκείνος και 87 εκείνη, δεν πρόλαβαν να πάρουν μαζί τους τίποτα, πέρα από τη σκυλίτσα τους τη Μπέλα. Η φωτιά που καίει εδώ και επτά μέρες την Εύβοια, θα μπορούσε να φτάσει από λεπτό σε λεπτό στην αυλή του σπιτιού τους.

Τα μάζεψαν άρον-άρον και κατευθύνθηκαν στο Πευκί, εκεί που βρισκόταν το ferry boat και γέμιζε με κόσμο σε περίπτωση που δινόταν η εντολή εκκένωσης. Η φωτογραφία που τράβηξε με το φακό του ο Κώστας Τσιρώνης για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποτυπώνει όλο το δράμα που χιλιάδες συμπολίτες μας βιώνουν τις τελευταίες μέρες σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Τον πόνο της εγκατάλειψης του σπιτιού, της περιουσίας και των κόπων τόσων χρόνων.

«Ο Γεώργιος Λιάκος 89 ετών και η σύζυγός του Παρισσώ Λιάκου 87 ετών κάτοικοι του χωριού Πευκί, περιμένουν μαζί με το σκυλάκι τους Bella, στο κατάστρωμα φέρι μποτ το οποίο βρίσκεται σε αναμονή στην παραλία του χωριού για να συνδράμει στην εκκένωση του χωριού κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς στην Βόρεια Εύβοια, Κυριακή 08 Αυγούστου 2021», η περιγραφή της φωτογραφίας που συνοψίζει σε μια πρόταση το δράμα των τελευταίων ημερών.

Tags
Back to top button