Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Η δημοσκόπηση του Έλον Μασκ στο Twitter: «Να πουλήσω ή όχι το 10% των μετοχών μου στην Tesla;»

Ο Έλον Μασκ ρώτησε σε ανάρτησή του χθες τους 62 εκατομμύρια ακόλουθούς του στο twitter να πουλήσει ή όχι το 10% των μετοχών του στην Tesla διαβεβαιώνοντας ότι θα πράξει ό,τι εκείνοι αποφασίσουν.

Το ιδιόμορφο και συχνά παρορμητικό αφεντικό της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων φαίνεται να έχει στο μυαλό του μια νέα πρόταση των Δημοκρατικών που θέλουν να επιβάλλουν μεγαλύτερους φόρους σε πάμπλουτος επιχειρηματίες βάζοντας στο στόχαστρο μετοχές τους, που σε γενικές γραμμές φορολογούνται μόνο όταν πωλούνται.

«Έγινε πολύς λόγος τελευταία για μη ρευστοποιημένα κέρδη ως εργαλείο φοροδιαφυγής, γι’ αυτό προτείνω να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla», έγραψε ο Έλον Μασκ σε ένα tweet.

«Συμφωνείτε;» ρώτησε στη συνέχεια τους χρήστες του twitter κάνοντας μια δημοσκόπηση ζητώντας τους να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι».

«Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης, όποιο κι αν είναι αυτό», πρόσθεσε ο πολυδισεκατομμυριούχος.

Μέσα στην πρώτη ώρα από την ανάρτηση του Μασκ, 700.000 χρήστες είχαν απαντήσει στην δημοσκόπηση και μέχρι περίπου τις 23:00 χθες το Σάββατο το βράδυ, ώρα Ελλάδας, οι απαντήσεις ήταν περίπου 55% υπέρ του «ναι».

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Μασκ κατείχε περίπου το 17% των μετοχών της Tesla στις 30 Ιουνίου, με σημερινή αξία 208,37 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με τα μερίδιά του σε άλλες εταιρείες του, τη Neuralink και ειδικά τη SpaceX, ο Έλον Μασκ θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που υπολογίζεται από το Bloomberg στα 338 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Λάβετε υπόψη ότι δεν λαμβάνω μισθό σε μετρητά ή μπόνους από πουθενά. Έχω μόνο μετοχές, επομένως ο μόνος τρόπος για μένα να πληρώσω προσωπικά φόρους είναι να πουλήσω μετοχές», έγραψε ο πολυδισεκατομμυριούχος στο Twitter.

Tags
Back to top button