Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Η απάτη των self test: Με αποτελεσματικότητα μόλις 13,5% σταματούν και το «δωρεάν» - Τα στοιχεία για τα ψευδώς θετικά

Σε μεγάλη απάτη εξελίσσεται η υπόθεση των self test, τα οποία η κυβέρνηση παρουσίασε προ λίγο καιρού ως «δωρεάν», όμως πλέον οι επιχειρήσεις θα καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους ένα self test ημερησίως. 

Κάτι που είχε προαναγγελθεί από τον Απρίλιο από τον Άδωνι Γεωργιάδη και πλέον έγινε πράξη, καθώς από σήμερα Δευτέρα  οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται σε οκτώ κλάδους (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών) θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), υποχρεωτικά, δύο φορές την εβδομάδα.

Μόνο που το ένα self test θα καλούνται να το πληρώνουν οι επιχειρήσεις και το άλλο θα το διαθέτει το κράτος. 

 

Εκτός από αυτό όμως μέχρι στιγμής η αποτελεσματικότητα τους δεν δικαιώνει τις προσδοκίες της κυβέρνησης, η οποία έχει βασίσει σε μεγάλο βαθμό το «άνοιγμα» στα self test, τα οποία όμως αποδεικνύονται αναξιόπιστα. 

Από την ανάλυση των δεδομένων του ΕΟΔΥ, που παρατίθενται στον ακόλουθο πίνακα, ελάχιστα από τα επιβεβαιωτικά τεστ βγαίνουν θετικά στον ιό: κυμαίνονται από 13% έως 18%, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται κοντά στο 80%!

Συγκεκριμένα τα self test έχουν θετική προγνωστική αξία 13.5% περίπου καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ από 2,3 εκατομμύρια τεστ, βρέθηκαν 55.000 θετικά, ενώ από αυτά τα πραγματικά θετικά στον επανέλεγχο ήταν μόλις 7.300! 

Ενώ όσον αφορά την αξιοπιστία τους στην πράξη γενικώς δεν μπορούμε να την μάθουμε καθώς δεν μπορούμε να μάθουμε αν είναι πραγματικά τα αρνητικά τεστ που δηλώνονται. 

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε εξαιτίας κάποιο ελαττωματικού κιτ, είτε επειδή οι πολίτες μπορεί να έχουν συμπτώματα και ενώ είχαν βγει αρνητικοί σε self test να δηλώνουν πως είναι θετικοί, ώστε να εξεταστούν από έναν επαγγελματία υγείας. 

Την ίδια ώρα τα θετικά τεστ που δηλώθηκαν μέχρι σήμερα και αν κρίνουμε από τα παραπάνω είμαστε βέβαιοι ότι ο πραγματικός αριθμός είναι αρκετά μικρότερος. 

Ενώ δεν , εκεί που δεκάδες γονείς ανησύχησαν γιατί τα self test στα οποία υποβλήθηκαν τα παιδιά τους βγήκαν ψευδώς θετικά. 

Βεβαίως δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το φιάσκο με το σύστημα, το οποίο είχε προβλήματα σήμερα και χθες και ανάγκασε χιλιάδες παιδιά να πάνε σήμερα σχολείο με χειρόγραφες βεβαιώσεις. 

Αλήθεια η κυβέρνηση αυτά θεωρεί ως «υπερόπλο»; 

Tags
Back to top button