Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η αόρατη απειλή: Ειδικός προειδοποιεί για τις τέσσερις λέξεις που δεν πρέπει να πατήσετε κλικ στο διαδίκτυο

Στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο της κυβερνοασφάλειας, η επαγρύπνηση είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της ψηφιακής ζωής και των περιουσιακών σας στοιχείων. Ένας εμπειρογνώμονας της McAfee στον τομέα της κυβερνοασφάλειας έχει επισημάνει τέσσερις κρίσιμες λέξεις που οι χρήστες πρέπει να αποφεύγουν να κάνουν κλικ για να αποτρέψουν πιθανή τραπεζική απάτη και κλοπή ταυτότητας, σύμφωνα με το .

Σοκ στη Ρόδο: Βιντεοσκοπούσε την πρώην του με τον εραστή της και τα έβαζε στο διαδίκτυο

  1. Αναξιόπιστες λήψεις (Untrusted Downloads): Ο εμπειρογνώμονας συμβουλεύει να μην κατεβάζετε αρχεία από μη αξιόπιστες πηγές, όπως τα torrents, τα οποία μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα.
  2. Αναδυόμενες προειδοποιήσεις (Pop-up Warnings): Τα αναδυόμενα παράθυρα είναι το ίδιο επικίνδυνα όπως πάντα και οι χρήστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν κάνουν κλικ σε επιλογές όπως «Συμφωνώ», «OK», «Όχι» ή «Ναι» σε αναδυόμενα παράθυρα. Το κλικ σε αυτές τις λέξεις μπορεί να προκαλέσει αυτόματες λήψεις spyware, οι οποίες μπορούν να καταγράψουν ευαίσθητες προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες
  3. Ασφαλές κλείσιμο (Safe Closure): Για να αποφύγετε ανεπιθύμητα προβλήματα, συνιστάται να κλείσετε εντελώς το πρόγραμμα περιήγησής σας.
  4. Τακτικές ενημερώσεις (Regular Updates): Η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος και του προγράμματος περιήγησης ιστού της συσκευής σας είναι ζωτικής σημασίας. Οι ενημερώσεις συχνά περιέχουν διορθώσεις για γνωστές ευπάθειες που εκμεταλλεύονται spyware και άλλα κακόβουλα προγράμματα. Χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες και ασφαλείς εκδόσεις, μειώνετε την έκθεσή σας σε πιθανές απειλές.

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να εξελίσσεται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία deepfake ήχου και βίντεο, αυξάνοντας την πολυπλοκότητα των απατών. Για την προστασία από τέτοιου είδους επιθέσεις, συνιστάται στις οικογένειες να δημιουργούν προφορικούς κωδικούς πρόσβασης για να επαληθεύουν ο ένας την ταυτότητα του άλλου μέσω τηλεφώνου.

 

Tags
Back to top button