Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Η αλήθεια για την ενεργειακή κρίση: Έτσι «πυροβολεί» τα πόδια της η Δύση - Το «τσουνάμι» που έρχεται στην Ελλάδα

Οι γραφειοκράτες της Δύσης αποδείχθηκαν και ανόητοι, καθώς οι αστείες κυρώσεις που επέβαλαν στη Ρωσία ετοιμάζονται να «τσακίσουν» πλήρως το εισόδημα των οικονομικών και από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν θα αποτρέψουν την Μόσχα να υπερασπιστεί ρωσικούς πληθυσμούς στην περιφέρειά της.

Μια πρώτη εκτίμηση για το «τσουνάμι» που έρχεται και αξίζει να εξεταστεί και ο πραγματικός λόγος που ανεβαίνουν οι τιμές των καυσίμων.

«Και τι να κάνουμε; Να πλακώσουμε τον Β.Πούτιν;», είπε , αναφερόμενος στις αυξήσεις τιμών, υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι για την αύξηση τιμών φταίει μόνο η Ρωσία. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο; 

Oι άνθρωποι της αγοράς υπενθυμίζουν ότι σε οποιαδήποτε πολεμική κρίση και πολιτικό παιχνίδι, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, τα διεθνή χρηματιστήρια αντιδρούν είτε με κατακρήμνιση είτε με αύξηση.

«Ιστορικά το πετρέλαιο γνωρίζει αυξήσεις σε όλες τις πολεμικές και πολιτικές κρίσεις. Αυτό πυροδοτείται από την αβεβαιότητα» υπογραμμίζει στο Sputnik ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχαήλ Κιούσης.

«Όταν ο Πούτιν δεσμεύτηκε ότι δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία, διόρθωσε την κατρακύλα των τιμών του πετρελαίου για δύο μέρες» προσθέτει.

Όμως αυτό που παραλείπουν πουν οι διεθνείς αναλυτές είναι ότι η Ρωσία απάντησε αρχικά στην πρόκληση μεταφοράς στρατευμάτων στα σύνορά της που συνέβη για πρώτη φορά μετά από καιρό την περασμένη άνοιξη, μέσα σε ένα παγκόσμιο κλίμα ρωσοφοβίας που καλλιεργείται.

«Οι ενέργειες της Δύσης πυροδοτούν τις ρωσικές απαντήσεις. Οι βομβαρδισμοί των νεοναζί του Κιέβου απέναντι σε χιλιάδες αμάχους ώθησαν το Ρώσο Πρόεδρο να αποφασίσει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των αιματοκυλισμένων περιοχών» σύμφωνα με τον νομικό Γ. Χατζηαντωνίου.

Και πριν την ουκρανική κρίση, κατηγορούσαν τη Ρωσία ότι θα κλείσει την κάνουλα του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Όμως παρερμήνευσαν τη ρωσική στάση που, σύμφωνα με αναλυτές, τήρησε κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα, ενώ πρότεινε μακροπρόθεσμα συμβόλαια για τη συνέχεια.

Αντίκτυπο στην Ελλάδα

Η ελληνική αγορά δεν έχει δει ακόμα των αντίκτυπο της αναζωπύρωσης στην περιοχή μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις Πούτιν για αναγνώριση της ανεξαρτησίας των περιοχών, σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών.

«Οι αντιδράσεις θα αποτυπωθούν σε διάστημα δέκα ημερών στη χώρα μας» υπογραμμίζει ο κ. Κιούσης.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, η τιμή της βενζίνης ξεπέρασε τα δύο ευρώ το λίτρο, σε διάφορα απομακρυσμένα σημεία της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας κατά το περασμένο δεκαήμερο.

Πάγιο αίτημα των βενζινοπωλών παραμένει η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή του ΦΠΑ προκειμένου να υπάρχουν οικονομικές ανάσες για όλους.

Την ίδια αναφέραμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη και με το πρόβλημα της επάρκεια του φυσικού αερίου, καθώς στην καλύτερη περίπτωση μας «βγάζουν» για δέκα ημέρες. 

Tags
Back to top button