Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η άγνωστη συνομιλία Καμμένου – Ακάρ την ημέρα που συνελήφθησαν Τούρκοι αξιωματικοί στον Έβρο

Το άγνωστο παρασκήνιο που διαδραματίστηκε μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας την ημέρα που οι ελληνικές Αρχές συνέλαβαν Τούρκους αξιωματικούς στον Έβρο, λίγο μετά το τέλος της περιπέτειας των Κούκλατζη – Μητρετώδη, οι οποίοι παρέμειναν στην τουρκική φυλακή επί έξι μήνες, αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα», στον ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Άμυνας, αναφέρθηκε στο περιστατικό της σύλληψης Τούρκων αξιωματικών στα σύνορα του Έβρου: «Επικοινωνήσαμε με τον Ακάρ (σ.σ.: Τούρκος υπουργός Άμυνας) την ημέρα που συλλάβαμε τους δύο τούρκους αξιωματικούς στον Έβρο. Συμφωνήσαμε με τον Τσίπρα να μην κάνουμε ό,τι οι Τούρκοι με τους δικούς μας στρατιώτες. Εγώ τηλεφώνησα στον Ακάρ, ο οποίος δεν γνώριζε τα στοιχεία του ενός αξιωματικού που είχε συλληφθεί. Του είπε ότι εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον δικό τους δρόμος, θα ανακρίνουμε τον αξιωματικό και θα τους τον παραδώσουμε στις 3 το μεσημέρι».

Και συνεχίζει: «Στη 1 οι Τούρκοι είχαν αναπτύξει τις δυνάμεις τους στον Έβρο. Κάναμε το ίδιο. Με πήρε τηλέφωνο ο Ακάρ και του είπα ‘αν θες να το πάμε… έτσι, μπορούμε’. Το μεσημέρι συνελήφθη στον Έβρο και ο δεύτερος αξιωματικός, που ήταν ο διοικητής του πρώτου. Ξανακάλεσα τον Ακάρ και του είπα ότι πιάσαμε άλλον έναν και πως θα τον παραδώσω κι αυτόν. Τότε με ευχαρίστησε και με προσκάλεσε στην Άγκυρα».

Μία πρόσκληση που δεν έγινε αποδεχτή, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Άμυνας: «Εγώ στεφάνι στον Ατατούρκ (όπως ορίζει το εθιμοτυπικό) δεν θα καταθέσω ποτέ».

Tags
Back to top button