Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Η Άγκυρα ξεκίνησε την «εφαρμογή» της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας» με πραγματικά πυρά!

Η Άγκυρα πραγματοποιεί σήμερα την υλοποίηση του περιεχομένου της διακοίνωσης της στον ΟΗΕ με την οποία χαρακτηρίζει "τουρκική υφαλοκρηπίδα", δηλαδή επέκταση της χερσαίας επικράτειάς της, ολόκληρη την υποθαλάσσια περιοχή δυτικά των 6 μιλίων από τα ελληνικά νησιά του ΝΑ Αιγαίου και ανατολικά των ακτών της Κύπρου διεξάγοντας ασκήσεις με πραγματικά πυρά  περιοχές που περιλαμβάνουν τα οικόπεδα ένα, έξι και επτά, στην κυπριακή AOΖ και νοτίως του Καστελόριζου.

Η ουσιαστική αμφισβήτηση της ελληνικής και της κυπριακής ΑΟΖ με το ακατάλυτο (είτε μας αρέσει είτε όχι) «δίκαιο των όπλων» ορίστηκε με τις ΝAVTEX 449 και 450/17 αλλά και την NAVTEX 452/17 όσον αφορά το Καστελόριζο.

Φυσικά θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κρίση αλλά ως γνωστόν το «τανγκό» θέλει δύο για να χορευτεί. Εφόσον Ελλάδα και Κύπρος «συνιστούν ηρεμία» και δεν κάνουν τίποτα άλλα από το να παρακολουθούν φυσικά οι NAVTEX αν και εντελώς παράνομες θα εκτελούνται κανονικά και θα μετατρέπονται σε «νόμιμες» εφόσον επιβάλονται με τα όπλα 

Για του λόγου το αληθές κανένα ελληνικό πλοίο επιφανείας δεν βρίσκεται στην περιοχή για να μην θεωρηθεί ότι η Αθήνα κλιμακώνει, αλλά ένα, τουλάχιστον, υποβρύχιο κινείται και αυτό νότια του Καστελόριζου.

Μέρος των περιοχών που δεσμεύτηκαν συμπίπτει με την περιοχή που έχει δεσμεύσει η Κυπριακή Δημοκρατίας λόγω διεξαγωγής σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες από το ερευνητικό πλοίο R/V RAMFORM HYPERION από 5/5 έως 15/8/2017 και σε κάθε περίπτωση οι περιοχές αυτές βρίσκονται εντός της ΑΟΖ της Κύπρου και περιλαμβάνουν μέρος του Οικοπέδου 6.

Ήδη το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros συνεχίζει τις παράνομες έρευνες του για έκτη ημέρα ανοικτά της Καρπασίας μέχρι και την Αμμόχωστο.

Από σήμερα στην κυπριακή ΑΟΖ πραγματοποιεί για την Κυπριακή Δημοκρατία σεισμογραφικές έρευνες το υπερσύγχρονο ερευνητικό πλοίο Ramform Hyperion.

Όπως αναφέρει το ΡΙΚ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, επέδωσε επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, στην οποία παρατίθενται όλες οι πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, οι οποίες σχετίζονται με παραβιάσεις της ΑΟΖ, παράνομες έρευνες και απειλές

Εν ολίγοις περιμένουμε από τους άλλους μήπως και δεηθούν και μπουν μπροστά μας για να την γλυτώσουμε. Αλλά δεν πάει έτσι, κανένας δεν «τρώει ξύλο» για κάποιον που δεν θέλει καν να παλέψει.

Tags
Back to top button