Τεράστια αναταραχή επικρατεί στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αναδεικνύουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με αυτά μόνο την περασμένη Πέμπτη κατατέθηκαν 70.000 αιτήσεις για καταβολή επιδόματος ανεργίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 281.000 σε διάστημα μιας εβδομάδας.
Εν τούτοις, η Goldman Sachs εκτιμά ότι ο αριθμός των ανέργων που προκαλεί η συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ ο κορονοϊός ανέρχεται πολύ υψηλότερα και φτάνει τα 2.000.000 άτομα.
Σύμφωνα με τον Ντέιβ Τσοι, οικονομολόγο της Goldman Sachs, πολλές αμερικανικές πολιτείες ανακοίνωσαν αύξηση άνευ προηγουμένου στα αιτήματα για ένταξη στα επιδόματα ανεργίας. Όπως ανέφερε, την κατακόρυφη αυξητική τάση σηματοδοτούν τα στοιχεία από 30 αμερικανικές πολιτείες, ενώ συμπλήρωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα αυξηθούν και τα αιτήματα για το επίδομα.
Προ ημερών, ο Υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούσιν ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων ύψους τουλάχιστον ενός τρις δολαρίων για την στήριξη της αμερικανικής οικονομίας. O Μνούσιν μάλιστα προειδοποίησε ότι αν δεν εγκριθεί το πακέτο, τότε η ανεργία μπορεί να φτάσει το 20%.