Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γυναικά τα ''έτσουξε'' 9 ώρες πριν την δουλειά της και απολύθηκε!

Με το ποσό των 5.000 λιρών αποζημιώθηκε μια γυναίκα που απολύθηκε από τη δουλειά της επειδή έπινε πριν την βάρδιά της.

Δικαιώθηκε πανηγυρικά μια γυναίκα στη Βρετανία που είδε τα αφεντικά της να την απολύουν άδικα από την εργασία της. Ο λόγος ήταν ότι είχε πιει αλκοόλ εννέα ώρες πριν ξεκινήσει την βάρδιά της. Το δικαστήριο την δικαίωσε με αποζημίωση 5.000 λιρών.

Η γυναίκα παραδέχθηκε στα αφεντικά του εργοστασίου που εργάζεται ότι είχε πιει τρεις μπύρες, όταν μύρισαν την αναπνοή της. Μόνο που τους ξεκαθάρισε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ αρκετά πριν ξεκινήσει η βάρδιά της. Συγκεκριμένα εννέα ώρες πριν.

Οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου είπαν ότι θα δείξουν «μηδενική ανοχή» σε ότι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ των υπαλλήλων, απαγορεύοντάς τους να πίνουν την μέρα που έχουν βάρδια.

 

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια όπου ο δικαστής τόνισε ότι δεν υπάρχει πραγματική διαφορά του να πίνει κάποιος της πρώτες πρωινές ώρες με κάποιον που έπινε ποτό το βράδυ πριν πάει στη δουλειά.

Μπύρα: Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας

Το δικαστήριο διαπίστωσε πως δεν έχουν βάση οι κατηγορίες από πλευράς των ιδιοκτητών του εργοστασίου που ισχυρίστηκαν ότι η γυναίκα διατρέχει κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά της καθώς και των συναδέλφων της.

Η γυναίκα εργαζόταν στο εργοστάσιο ψαριών 11 χρόνια πριν από το περιστατικό. Μια μέρα κλήθηκε για ενημέρωση και ακολούθησε μια διαφωνία με τους υπεύθυνους της. Κάποια στιγμή έχασε την ψυχραιμία της, αλλά στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη από τα αφεντικά της. Λίγο αργότερα και ενώ ήταν δακρυσμένη, αγκαλιάστηκε με τον διευθυντή της ομάδας της, ο οποίος της είπε ότι μύριζε αλκοόλ. Εκείνη παραδέχθηκε ότι είχε πιει τρεις μπύρες, πριν κοιμηθεί στις 5 το πρωί.

Μετά την ομολογία της οδηγήθηκε στον υπεύθυνο ασφαλείας του εργοστασίου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε λόγους να πιστεύει ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Έτσι της ανακοίνωσαν την απόλυσή της. Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια που αποφάνθηκε ότι απολύθηκε άδικα καθώς η ποσότητα που είχε πιει «ισοδυναμούσε με κάποιον υπάλληλο που είχε πιει τρεις μπύρες μέχρι τις 11 το βράδυ και είχε αρκετές ώρες να κοιμηθεί μέχρι την βάρδιά του στις 9 το πρωί της επόμενης μέρας».

Tags
Back to top button