Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Γιατί στις ΗΠΑ βάζουν τα αβγά στο ψυγείο;

Στο σπίτι όλοι μας λίγο πολύ βάζουμε τα αβγά στο ψυγείο. Ωστόσο, σίγουρα όλοι έχετε παρατηρήσει ότι στο supermarket τα έχουν πάντα στο ράφι. Στις περισσότερες χώρες τουλάχιστον, γιατί στην Αμερική τα βάζουν εξ αρχής στο ψυγείο.

Και μπορεί αυτό να μοιάζει σαν δική τους παραξενιά, ωστόσο έχουν το λόγο τους και είναι πολύ σοβαρός. Συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ τα αβγά μπαίνουν πάντα στο ψυγείο γιατί οι παραγωγοί τους τα πλένουν! Συνεχίζει να σου ακούγεται παράξενο; Για να ξέρεις, στις ΗΠΑ τα κοτόπουλα δεν εμβολιάζονται κατά της σαλμονέλας και είναι πολύ πιθανό να έχουν μολυνθεί. Ένας από τους τρόπους για να μολυνθούν και τα αβγά τους πάλι, είναι από τα περιττώματα που κολλάνε στο κέλυφος.

Οι παραγωγοί λοιπόν, για να αποτρέψουν τη μόλυνση των αβγών με σαλμονέλα, τα πλένουν και τα στεγνώνουν. Την ίδια στιγμή όμως, αυτή η διαδικασία έχει σαν αποτέλεσμα να αφαιρείται ένα στρώμα πρωτεΐνης που προστατεύει τα αβγά από βακτήρια όπως η σαλμονέλα, τα οποία μπορούν να διαπεράσουν το κέλυφος και να εισχωρήσουν στο εσωτερικό τους. Η μόνη λύση που έχουν συνεπώς για να περιορίσουν την ανάπτυξη βακτηριδίων είναι να τα αποθηκεύουν σε παγωμένο περιβάλλον. Τα βάζουν στο ψυγείο λοιπόν!

Σημειώνεται ότι η διαδικασία αφαίρεσης αυτού του στρώματος πρωτεΐνης είναι παράνομη σε πολλές χώρες, όπως στις χώρες της Ευρώπης. Ωστόσο, στην Αμερική πρόκειται για τυπική διαδικασία.

olivemagazine.gr

Tags
Back to top button