Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Γιατί οι τιμές στην αντλία δεν υποχωρούν ανάλογα με το πετρέλαιο

Το διαχρονικό πρόβλημα της ασυμμετρίας στις τιμές των καυσίμων επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς η ελληνική αγορά παραμένει εγκλωβισμένη στο φαινόμενο που διεθνώς περιγράφεται ως «rockets and feathers» (πύραυλοι και φτερά). Ο όρος αποτυπώνει τη διαφορά στην ταχύτητα αναπροσαρμογής των τιμών στην αντλία: οι λιανικές τιμές εκτοξεύονται σαν «πύραυλος» σε περιόδους ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου, ενώ υποχωρούν με την αργή κίνηση ενός «φτερού» όταν η διεθνής αγορά υποχωρεί.

Η αναντιστοιχία διεθνών και εγχώριων τιμών

Τα στοιχεία της αγοράς καταδεικνύουν ένα σημαντικό χάσμα. Παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς τιμές του Brent υποχώρησαν πρόσφατα σε προπολεμικά επίπεδα (περίπου 70-72 δολάρια ανά βαρέλι), οι τιμές λιανικής στην Ελλάδα παρέμειναν σταθερά υψηλότερες.

Ενδεικτικά, συγκριτικά στοιχεία δείχνουν ότι ενώ πριν από την έναρξη των γεωπολιτικών εντάσεων στον Κόλπο η αμόλυβδη κινούνταν στα επίπεδα των 1,75 ευρώ ανά λίτρο, το τελευταίο διάστημα, παρότι οι διεθνείς τιμές επέστρεψαν στα ίδια χαμηλά επίπεδα, η μέση τιμή στην αντλία «κόλλησε» στα 1,92 ευρώ ανά λίτρο. Αυτή η διαφορά των 0,17 ευρώ υπογραμμίζει την επιμονή του φαινομένου «πύραυλοι και φτερά» στην ελληνική επικράτεια.

Οι «εξηγήσεις» της αγοράς και τα ερωτήματα

Από την πλευρά της αγοράς, η επιχειρηματολογία για τις αποκλίσεις αυτές βασίζεται σε δύο κύριους πυλώνες:

  • Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης: Η τιμή του Brent στα χρηματιστήρια δεν ταυτίζεται με την τιμή στα πρατήρια, καθώς οι εταιρείες διαπραγματεύονται συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.

  • Πλατφόρμα Platts Med: Η εγχώρια τιμολόγηση ακολουθεί μαθηματικούς τύπους που βασίζονται στις τιμές έτοιμων πετρελαιοειδών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου (Platts Med) και όχι άμεσα στη διακύμανση του αργού πετρελαίου.

    Αύξηση-σοκ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές κατά μισό δισεκατομμύριο

Ωστόσο, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι ανωτέρω παράγοντες δεν εξηγούν πλήρως την ασυμμετρία: την ταχύτητα ανόδου σε σχέση με την «αδράνεια» της πτώσης, ούτε τις συχνά παρατηρούμενες αποκλίσεις στις τιμές σε σύγκριση με άλλες μεσογειακές χώρες, όπως η Κύπρος.

Το νέο πακέτο επιδοτήσεων

Η συζήτηση για τη δομή των τιμών λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που η Πολιτεία ανακοινώνει νέο πακέτο επιδοτήσεων. Από τα μέσα Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου, προβλέπεται η χορήγηση ενίσχυσης 10 λεπτών ανά λίτρο στην αμόλυβδη και 5 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης. Η αποτελεσματικότητα των μέτρων αυτών, υπό το πρίσμα της διαχρονικής ασυμμετρίας στην εγχώρια αγορά καυσίμων, παραμένει το κεντρικό ζητούμενο για τους καταναλωτές.

Tags
Back to top button