Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Γιατί είναι οι βιολογικές τροφές τόσο σημαντικές για την υγεία

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που εμπιστεύονται για την καθημερινή τους διατροφή βιολογικά προϊόντα, καθώς τόσα και τόσα ακούγονται για τους τρόπους που «μεγαλώνουν» τα συμβατικά τρόφιμα. 


Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικά για την υγεία μας και πώς μπορούν να μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας;

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ και το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο κατέληξαν πρόσφατα σε ένα σημαντικό συμπέρασμα: Μετά από μόλις μία εβδομάδα κατανάλωσης βιολογικών προϊόντων, τα επίπεδα των τοξινών στο σώμα μειώνονται σημαντικά.

Στην έρευνα, τέσσερις οικογένειες ακολουθούσαν μία συμβατική διατροφή για έξι ημέρες και στη συνέχεια διατροφή με βιολογικές τροφές για άλλες έξι ημέρες. Εξετάζοντας τα ούρα τους πριν και μετά, οι ερευνητές βρήκαν μεγάλες ποσότητες από φυτοφάρμακα, τα οποία έχουν συνδεθεί με προβλήματα, όπως ο καρκίνος, η ορμονική ανισορροπία και οι νευρολογικές διαταραχές. Το πιο εντυπωσιακό εύρημα ήταν η πτώση κατά 95% μιας τοξίνης που ονομάζεται μαλαθείο και η οποία συνδέεται με εγκεφαλική βλάβη στα παιδιά.

«Αυτή τη στιγμή, τα τοξικά παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες είναι συνηθισμένο φαινόμενο, μπορούμε όμως να αλλάξουμε το σύστημα. Είναι σαφές ότι μπορούμε να καλλιεργούμε τρόφιμα χωρίς φυτοφάρμακα» δήλωσε η Δρ. Kendra Klein, μία εκ των συγγραφέων της μελέτης.


Η Klein και οι συνεργάτες της επικεντρώθηκαν κυρίως στην έκθεση στα φυτοφάρμακα και όχι στις επιπτώσεις στην υγεία, αναφορικά με την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων. Οι μελέτες αυτού του είδους απαιτούν συνήθως χρόνο και πόρους, υπήρξαν ωστόσο σημαντικά συμπεράσματα: Πρόσφατη μελέτη στη Γαλλία έδειξε 25% μείωση των περιπτώσεων καρκίνου μετά την εισαγωγή περισσότερων βιολογικών τροφίμων στη διατροφή. Άλλη έρευνα συσχέτισε την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων με τη βελτίωση των ποσοστών γονιμότητας.

Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν επίσης, ότι εκτός από τη μείωση των επικίνδυνων τοξινών στο σώμα, τα βιολογικά προϊόντα μπορούν να συμβάλλουν και στην προστασία του πλανήτη.

Tags
Back to top button