Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Γιατί η Κίνα απαγορεύει τα ρούχα των H&M, Nike, Adidas και Zara

Σ’ ανοιχτό πόλεμο με αρκετές εταιρείες ένδυσης της Δύσης, όπως η H&M, η Nike, η Adidas και τα Zara, βρίσκεται η Κίνα, η οποία έσπευσε να χαρακτηρίσει ως ακατάλληλη για ανηλίκους μια σειρά προϊόντων των παραπάνω Ομίλων.

Η λίστα των «μη ποιοτικών και μη ασφαλών» προϊόντων αφορά συνολικά 16 εταιρείες της Ευρώπης και των ΗΠΑ, οι οποίες διαθέτουν στην τεράστια αγορά της Ασίας από ρούχα και παιχνίδια έως οδοντόβουρτσες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κινεζικό «μπλόκο» αποτελεί άτυπα αντίποινα στο πρόσφατο κατηγορώ αρκετών δυτικών κυβερνήσεων και οργανισμών εναντίον του Πεκίνου, το οποίο επικρίνεται για καταναγκαστική εργασία των μελών της κοινότητας των Ουιγούρων.

Μάλιστα, μόλις τον περασμένο Μάρτιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλαν σειρά οικονομικών κυρώσεων στην Κίνα, με βασική αιτιολογία την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν απαγορεύσεις εισόδου και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της επαρχίας Σιντσιάνγκ, όπου τα μέλη της κοινότητας εργάζονται στην παραγωγή βάμβακος.

Στο πλαίσιο αυτού του άτυπου εμπορικού «πολέμου», επομένως, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να αφαιρέσει όλα τα προϊόντα της H&M από τα «ράφια» των κινεζικών ηλεκτρονικών πλατφόρμων εμπορίου, ενώ το ίδιο έγινε και εις βάρος των Nike – Adidas.

Οι Ουιγούροι αποτελούν μουσουλμανική κοινότητα, η οποία κατοικεί στην Κίνα και διαθέτει τουρκικές καταβολές. Εδώ και αρκετά χρόνια, όμως, τα μέλη της μειονότητας υφίστανται συστηματικούς διωγμούς και μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης.

moneyreview.gr

Tags
Back to top button