Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Γιατί η έρημος είναι η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας για επιβίωση; - Αισιοδοξία στην επιστημονική κοινότητα

Με τα αποθέματα πόσιμο νερού να μειώνονται επικίνδυνα, και την επιστημονική κοινότητα να κάνει λόγο για εκατομμύρια πρόσφυγες λόγω έλλειψης νερού, η είδηση που ήρθε από τη Ρωσία, γέμισε αισιοδοξία την επιστημονική κοινότητα.

Επιστήμονες από το κρατικό πανεπιστήμιο ερευνών της ρωσικής πόλης Σαμάρα, κατασκεύασαν μια νέα συσκευή, η οποία μπορεί να παράγει πόσιμο νερό από τον αέρα της ερήμου

Η συσκευή λειτουργεί με βάση την αρχή της υγροποίησης. Ο αέρας περιέχει υγρασία και όταν παγώνει, η υγρασία υγροποιείται με αποτέλεσμα να παράγεται καθαρό πόσιμο νερό. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ της συσκευής του πανεπιστημίου της Σαμάρα από άλλες ανάλογες συσκευές βρίσκεται στο ότι η συσκευή αυτή αξιοποιεί τις στροβιλοειδείς ροές.

«Η ιδέα να παίρνεις νερό από τον αέρα δεν είναι καινούργια. Σε σημειώσεις που κρατούσαν Άραβες περιηγητές, υπάρχουν αναφορές που λένε, ότι κατά μήκος της διαδρομής που ακολουθούσαν τα καραβάνια στον Μεγάλο Δρόμο του μεταξιού, υπήρχαν πηγάδια με νερό, η κατασκευή των οποίων ήταν τέτοια που δημιουργούσε στο εσωτερικό τους πτώση θερμοκρασίας, η οποία με της σειρά της προκαλούσε στροβιλοειδείς ροές. Χάρη σ’ αυτές τις ροές, ο πυρακτωμένος αέρας της ερήμου μετατρέπονταν σε κρύο νερό», λέει ο καθηγητής της έδρας θερμοτεχνικής και θερμικών κινητήρων του πανεπιστημίου της Σαμάρα Βλαντίμιρ Μπιριούκ, ο οποίος είναι ένας από τους κατασκευαστές της συσκευής.

Η συσκευή θεωρείται πλήρως οικολογική, δεν έχει απαιτήσεις σε ενέργεια, ενώ το αποτέλεσμα θεωρείται ασφαλές και επιτυχημένο

Tags
Back to top button