Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να πλένουμε τα αυγά;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πλύσιμο ορισμένων τροφών πριν το μαγείρεμα δεν μας προστατεύει, αλλά, αντιθέτως, κάνει κακό στην υγεία.

Τα αβγά, για παράδειγμα, δεν πρέπει να πλένονται πριν το μαγείρεμα, ακόμη κι αν το θεωρείται απαραίτητο, σκεπτόμενοι από πού προήλθαν. Με το πλύσιμο δεν καταφέρνετε να εξοντώσετε τα μικρόβια και τα βακτήρια, αλλά το αντίθετο.

Σε ορισμένες τροφές, όπως στο κρέας, στο κοτόπουλο και στα μανιτάρια, το νερό βοηθά στην εξάπλωση των βακτηρίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αβγά, σύμφωνα με το περιοδικό «Reader’s Digest».

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι, αν πλένετε ένα αβγό πριν το μαγείρεμα, επειδή το κέλυφός του είναι πορώδες, τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στο αβγό με το νερό. Με αυτόν τον τρόπο, αντί να απομακρύνετε τα βακτήρια, στην πραγματικότητα κάνετε το αντίθετο.

Επίσης, στο τσόφλι των αβγών βρίσκεται μια ειδική ουσία που τα προστατεύει από διάφορες βακτηριακές μολύνσεις. Όταν πλένεται το αβγό, αυτή η προστατευτική ουσία καταστρέφεται.

Γι’ αυτό, πάρτε τα αβγά από την αβγοθήκη και μαγειρέψτε τα, χωρίς να τα πλύνετε.
 

Tags
Back to top button