Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Γιατί δεν πρέπει να τρως ποτέ την μπριζόλα σου ζεστή

Οι λάτρεις του ψητού κρέατος γνωρίζουν τον χρυσό κανόνα ότι μετά το ψήσιμο χρειάζεται «ξεκούραση» πριν σερβιριστεί και κοπεί. Όμως ο σεφ, συγγραφέας και τηλεοπτικός παρουσιαστής της εκπομπής Bizarre Foods, Andrew Zimmern θεωρεί ότι δεν πρέπει απλά το κρέας να «ξεκουράζεται» αλλά να σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.


Αυτό σημαίνει, όπως υποστηρίζει, ότι πρέπει προτού σερβιριστεί να παραμείνει εκτός ψησταριάς τουλάχιστον 45 λεπτά και η μπριζόλα να μην φτάνει στο τραπέζι ζεστή και αχνιστή αλλά σχεδόν κρύα…

Δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά στην «Business Insider»: «Το μεγαλύτερο λάθος που οι περισσότεροι κάνουν είναι να τρώνε την ψητή μπριζόλα τους ζεστή. Προσωπικά, προτιμώ να την απολαμβάνω σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα και κρύα. Όταν το κρέας «ξεκουραστεί» και αρχίσει να κρυώνει όλο το λίπος “επιστρέφει” στους μυς με αποτέλεσμα το κρέας να γίνεται ακόμα πιο τρυφερό. Αν ερχόσασταν στο σπίτι μου για γεύμα απόψε και μου λέγατε “ψήσε μου σε παρακαλώ μια μπριζόλα”, θα την έψηνα και στη συνέχεια θα την άφηνα εκτός γκριλ για 45 λεπτά για να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη σερβίρω. Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο απολαμβάνω στο έπακρο τη γεύση της».

Ο μόνος βέβαια τρόπος για να διαπιστώσετε αν έχει τελικά δίκιο ή άδικο είναι να δοκιμάσετε κι εσείς τη θεωρία του.

olivemagazine


Tags
Back to top button