Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Γερμανική εφημερίδα: «Ο Μητσοτάκης θέλει να διαπραγματευθεί με τους Γερμανούς τις πολεμικές αποζημιώσεις»

Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλει να διαπραγματευτεί με την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας τις αποζημιώσεις που οφείλονται, σύμφωνα με την Αθήνα, σε καταστροφές των ΝΑΖΙ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, αναφέρει η εφημερίδα «Die Frankfurter Allgemeine Zeitung», όπως σημειώνει βουλγαρικό δημοσίευμα.

«Κατά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (CDU) ο συντηρητικός επικεφαλής της κυβέρνησης στην Αθήνα, επιβεβαίωσε το σχετικό αίτημα των προκατόχων του, του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν απευθύνει στο Βερολίνο δια της διπλωματικής οδού σχεδόν πριν από πέντε μήνες.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει θετική απάντηση», είπε ο Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι το ‘κεφάλαιο’ αυτό μπορεί σύντομα να κλείσει. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι «σημαντική για τη στενότερη ολοκλήρωση των δύο χωρών μας», είπε.

Στις αρχές Απριλίου, την εποχή που ήταν πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας από την Αριστερά, είχε ζητήσει επίσημα από τη Γερμανία να διαπραγματευθεί τις αποζημιώσεις για τις ζημιές του πολέμου.

Το κόμμα του Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία, στήριξε με κατάλληλη κίνηση στο κοινοβούλιο, όταν πριν από τρία χρόνια η ελληνική κοινοβουλευτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων αξιολόγησε τις απαιτήσεις έως 290 δις ευρώ.

Για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση το θέμα έχει κλείσει νομικά και πολιτικά με τη Συνθήκη «2+4» για τις συνέπειες της εξωτερικής πολιτικής της επανένωσης της Γερμανίας το 1990.

Η συμφωνία μεταξύ Γερμανίας, Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας και των τεσσάρων πρώην δυνάμεων κατοχής, Ηνωμένων Πολιτειών, Σοβιετικής Ένωσης, Γαλλίας και Βρετανίας δεν αναφέρονται ρητά σε επανορθώσεις, σημειώνει το δημοσίευμα.
 

Tags
Back to top button