Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Γερμανίδα βουλευτής: «25.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα περιμένουν ακόμα τη μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες της ΕΕ»

Το 2015, οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν συμφωνήσει να κατανείμουν σε άλλες χώρες μέλη 160.000 αιτούντες άσυλο, από την Ελλάδα και την Ιταλία, έως τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ειδικά στην Ελλάδα 25.000 πρόσφυγες, ακόμα περιμένουν την υπεσχημένη μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία. Αυτό προκύπτει από σχετική έκθεση της πράσινης βουλευτίνας στη γερμανική βουλή, η οποία βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας Neue Osnabrcker Zeitung. «Η μετεγκατάσταση εξακολουθεί να προχωρά με πολύ βραδείς ρυθμούς σε βάρος των προσφύγων και της ενσωμάτωσής τους» αναφέρει στην έκθεσή της η Γερμανίδα πολιτικός.

Ορισμένες χώρες μέλη της ΕΕ, όπως η Ουγγαρία, η Αυστρία και η Πολωνία, έχουν αρνηθεί εξολοκλήρου να δεχτούν πρόσφυγες. Αλλες, όπως η Γερμανία, στην οποία αναλογούν 27.500, έχουν καθυστερήσει πολύ στην υλοποίηση της υπόσχεσής τους να δεχτούν αυτούς που τους αναλογούν. Σύμφωνα με την έκθεση, έως τώρα έχουν κατανεμηθεί σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ μόνον 13.546 πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία. Πρόκειται δηλαδή για λιγότερο από το ένα δέκατο επί συνόλου 160.000. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόνον η Μάλτα και η Φινλανδία βρίσκονται σε καλό δρόμο να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους. 

Η πράσινη βουλευτίνα Κάτια Κόιλ ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση στην έκθεσή της «να υλοποιήσει τη δέσμευσή της να δέχεται, έως τον Σεπτέμβριο, 1000 πρόσφυγες τον μήνα από την Ελλάδα».

«Αυτό θα ήταν και ένα μήνυμα προς τις άλλες χώρες μέλη» όπως είπε χαρακτηριστικά στη Neue Osnabrcker Zeitung.

Tags
Back to top button