Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Γ.Δραγασάκης: «Από τον Ιούνιο και μετά πάμε σε μια κυλιόμενη αποτυχία»

Το πως διαχειρίζεται την πανδημία η κυβέρνηση σχολίασε ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα.

Όπως είπε, «από τον Ιούνιο και μετά πάμε σε μια κυλιόμενη αποτυχία». Το lockdown σημείωσε δεν είναι μέρος της «θεραπείας», αλλά μόνο ως ένα έσχατο μέτρο πρέπει να χρησιμοποιείται.

Ο κ. Δραγασάκης, τάσσεται υπέρ ενός ελεγχόμενου ανοίγματος της οικονομίας με στοχευμένη επιτήρηση της πορείας της επιδημίας. Το οριζόντιο lockdown όπως υπογράμμισε δεν μας προστατεύει. Πρέπει να ανοίξουν όπως εξήγησε με όρους προστασίας της δημόσιας υγείας. Πρόσθεσε, ότι πρέπει να υπάρξουν κι άλλα συνοδευτικά μέτρα για μέρη που καταγράφονται ως εστίες μετάδοσης όπως είναι τα Μέσα Μεταφοράς αλλά και οι χώροι εργασίας.

Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι εξ αρχής ήταν λάθος η επιτροπή των ειδικών να έχει στελεχωθεί μόνο με λοιμωξιολόγους. Όπως σημείωσε, θα έπρεπε να έχει κι άλλες ειδικότητες που είναι κοντά στην οικονομία και την κοινωνία και θα τις κατανοούν. Επιπλέον, ο κ. Δραγασάκης εκτιμά πως εκτός από τις εσωτερικές διαφωνίες μεταξύ των μελών της επιτροπής, φαίνεται να υπάρχει και πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ της επιτροπής και της κυβέρνησης.

Όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης ο πρώην αντιπρόεδρος εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα αξιοποιηθούν οι πόροι. Κατηγόρησε όμως την κυβέρνηση ότι ενώ λέει η κυβέρνηση ότι έχει σχέδιο και έχει ενημερώσει τις Βρυξέλλες, στην Αθήνα δεν γνωρίζουν τις προτάσεις της κυβέρνησης ούτε τα υπόλοιπα κόμματα ούτε οι φορείς. Ο ίδιος σημείωσε ότι εκείνος έχει ζητήσει να υπάρξει ενημέρωση, όμως ακόμη δεν έχει γίνει αυτό. «Υπάρχουν μεγάλα θέματα που ίσως η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται; Είναι επιλογή της; Όμως δημιουργούν αγανάκτηση και οργή μέσα στην κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά. «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μέρος του συνολικού σχεδίου που έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας», τόνισε.

Μιλώντας για την πορεία των εμβολιασμών ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε την ανησυχία του καθώς παρατηρείται, όπως είπε, ένας πόλεμος μεταξύ Ευρώπης και των υπόλοιπων χωρών (Ασίας-Αφρικής) για το εμβόλιο. Εξήγησε ότι όσοι εμβολιασμοί και αν γίνουν εντός της Ένωσης αν το πρόβλημα παραμένει σε άλλες χώρες, τότε δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Επιπλέον, αναφερόμενος στις πατέντες, υπογράμμισε ότι «αυτά τα πράγματα είχαν ξεκαθαριστεί εδώ και 20 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ντόχα που υποτίθεται ότι κατακτήθηκε». Πρόσθεσε δε, πως η Ευρώπη είναι παράδειγμα προς αποφυγή για τη διαχείριση της πανδημίας.

Tags
Back to top button