Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Γάλλος πρεσβευτής στην Ελλάδα: «Οι Έλληνες φίλοι μας στηρίζουν τις προτεραιότητές μας»

Σε δήλωσή του μετά το πρωινό εργασίας που παρέθεσε στους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ελλάδα Πατρίκ Μεζονάβ υπογράμμισε, έχοντας στο πλευρό του τους κ.κ. Δένδια και Βαρβιτσιώτη, πως «υπάρχει ευρεία συναίνεση ανάμεσα στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και σε όσα έχουν προταθεί ή πρόκειται να προταθούν από τη γαλλική Προεδρία».

«Οι Έλληνες φίλοι μας στηρίζουν τις προτεραιότητές μας, κάτι που δεν με εκπλήσσει, δεδομένου ότι προ κάποιων μηνών υπογράψαμε με την Ελλάδα μια στρατηγική εταιρική σχέση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρέσβης, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε και την ελπίδα ότι θα υπάρξει διαβούλευση σχετικά με τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεσπίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

«Θεωρούμε πως έκτοτε οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί, επομένως πρέπει να εξελίξουμε το δημοσιονομικό μας πλαίσιο», σημείωσε ο Πατρίκ Μεζονάβ σύμφωνα με τον οποίο «η γαλλική Προεδρία θα φέρει στο τραπέζι ορισμένες προτάσεις με στόχο να περιοριστεί, σε κάθε περίπτωση να υπολογιστεί και να ληφθεί υπόψη, ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης για τις οικονομίες μας».

Την ελληνογαλλική συνεργασία που ενισχύεται «καθημερινά» και μάλιστα «σε όλους τους τομείς» εξήρε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τις δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τους πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ.

«Έδωσα έμφαση στα ανοίγματα που κάνει η Ελλάδα στην εξωτερική πολιτική, την οποία ακολουθεί κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τα ταξίδια μου τόσο στη Αφρική όσο και σε διάφορες άλλες χώρες. Αλλά και στο μεγάλο ενδιαφέρον που έχει η Ελλάδα πλέον για την Υποσαχάρια Αφρική, στην οποία η Γαλλία, προστατεύοντας τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, είναι εξαιρετικά δραστήρια», δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, με τον Γάλλο πρέσβη μάλιστα να χαιρετίζει την αναφορά Δένδια στην Αφρική «μιας και στην ήπειρο αυτή συγκεντρώνονται πολυάριθμα διακυβεύματα για μας τους Ευρωπαίους».

Tags
Back to top button