Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Απρόοπτα και…γκάφες στην παρέλαση για την άλωση της Βαστίλης – Βίντεο

Ένα λάθος και ένα μικρό ατύχημα, μπροστά στα μάτια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σημάδεψαν τη χθεσινή παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Σανζ Ελιζέ, όπου οι Γάλλοι ελπίζουν ότι θα συγκεντρωθούν και πάλι σήμερα το βράδυ για να γιορτάσουν ξανά, εφόσον κερδίσουν στον τελικό του Μουντιάλ.

Τα απρόοπτα δεν έλειψαν από τη στρατιωτική παρέλαση: το ένα από τα εννέα Alphajet που θα σχημάτιζαν στον ουρανό τη γαλλική σημαία, έβγαλε κόκκινο και όχι μπλε καπνό.

Μολονότι στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε πολύ γρήγορα η φήμη ότι αυτό έγινε σκόπιμα και ότι το κόκκινο χρώμα συμβόλιζε το αίμα που έχυσαν για την πατρίδα τους οι Γάλλοι στρατιώτες, οι διοργανωτές, η Πολεμική Αεροπορία, παραδέχτηκαν ότι ήταν απλώς ένα λάθος. Το αεροσκάφος είχε εφοδιαστεί με κόκκινη και όχι με μπλε μπογιά.

Στα εννέα Alphajet επέβαιναν και τρεις τραυματίες πολέμου, μέλη των Ειδικών Δυνάμεων της Γαλλίας.

Το δεύτερο απρόοπτο σημειώθηκε ακριβώς μπροστά στην εξέδρα των επισήμων, όταν δύο μοτοσικλετιστές της αστυνομίας συγκρούστηκαν μεταξύ τους, ευτυχώς με χαμηλή ταχύτητα. Οι δύο αστυνομικοί εκτελούσαν φιγούρες, στο πλαίσιο μιας «χορογραφίας» στην οποία συμμετείχαν μοτοσικλέτες, άλογα και πεζοί στρατιώτες.

Οι αστυνομικοί πάντως σηκώθηκαν πολύ γρήγορα, υπό το βλέμμα του προέδρου Μακρόν, ο οποίος τους χαμογέλασε με κατανόηση.

Tags
Back to top button