
Το γάλα αμυγδάλου είναι μια εναλλακτική επιλογή για όσους επιθυμούν να μην πίνουν αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα.
Τα τελευταία χρόνια, γενικότερα, τα φυτικά γάλατα έχουν κερδίσει την προτίμηση αρκετών, ωστόσο πόσο υγιεινά είναι στην πραγματικότητα; Το γάλα αμυγδάλου είναι ως επί το πλείστον νερό. Συνήθως ανά λίτρο χρησιμοποιούνται μόλις 20γρ. αμύγδαλα, κάτι που σημαίνει ότι μόνο λιγοστά από τα θρεπτικά συστατικά του ξηρού καρπού καταλήγουν στο ποτήρι μας.
Σε αντίθεση μάλιστα με το γάλα σόγιας, το συγκεκριμένο περιέχει πραγματικά ελάχιστη ποσότητα πρωτεΐνης, μόλις 5γρ/λίτρο. Εάν ρίξετε μια ματιά στη λίστα με τα συστατικά των γαλάτων αμυγδάλου, τα περισσότερα περιέχουν πλήθος άλλων βλαβερών για την υγεία συστατικών, όπως συντηρητικά, ζάχαρη, γαλακτωματοποιητές, σταθεροποιητές, ρυθμιστές ιξώδους κ.λπ.
Στα καλά νέα είναι πως περιέχουν πολύ λίγες θερμίδες εν συγκρίσει με το αγελαδινό ή το κατσικίσιο γάλα κι έτσι αποτελούν ιδανικό ρόφημα για όσους προσέχουν τη γραμμή τους. Μπορούν, ακόμα, να αποτελέσουν ιδανική επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, ενώ η περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο είναι ίδια με το αγελαδινό γάλα. Το γάλα αμυγδάλου σίγουρα δεν είναι υπερτροφή, αλλά αποτελεί μια καλή εναλλακτική πρόταση για όσους δεν επιθυμούν να καταναλώσουν γάλα από αγελάδα ή κατσίκα.