Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Γάλα αμυγδάλου: Πόσο υγιεινό είναι τελικά;

Το γάλα αμυγδάλου είναι μια εναλλακτική επιλογή για όσους επιθυμούν να μην πίνουν αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα.

Τα τελευταία χρόνια, γενικότερα, τα φυτικά γάλατα έχουν κερδίσει την προτίμηση αρκετών, ωστόσο πόσο υγιεινά είναι στην πραγματικότητα; Το γάλα αμυγδάλου είναι ως επί το πλείστον νερό. Συνήθως ανά λίτρο χρησιμοποιούνται μόλις 20γρ. αμύγδαλα, κάτι που σημαίνει ότι μόνο λιγοστά από τα θρεπτικά συστατικά του ξηρού καρπού καταλήγουν στο ποτήρι μας.

Σε αντίθεση μάλιστα με το γάλα σόγιας, το συγκεκριμένο περιέχει πραγματικά ελάχιστη ποσότητα πρωτεΐνης, μόλις 5γρ/λίτρο. Εάν ρίξετε μια ματιά στη λίστα με τα συστατικά των γαλάτων αμυγδάλου, τα περισσότερα περιέχουν πλήθος άλλων βλαβερών για την υγεία συστατικών, όπως συντηρητικά, ζάχαρη, γαλακτωματοποιητές, σταθεροποιητές, ρυθμιστές ιξώδους κ.λπ.

Στα καλά νέα είναι πως περιέχουν πολύ λίγες θερμίδες εν συγκρίσει με το αγελαδινό ή το κατσικίσιο γάλα κι έτσι αποτελούν ιδανικό ρόφημα για όσους προσέχουν τη γραμμή τους. Μπορούν, ακόμα, να αποτελέσουν ιδανική επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, ενώ η περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο είναι ίδια με το αγελαδινό γάλα. Το γάλα αμυγδάλου σίγουρα δεν είναι υπερτροφή, αλλά αποτελεί μια καλή εναλλακτική πρόταση για όσους δεν επιθυμούν να καταναλώσουν γάλα από αγελάδα ή κατσίκα.

Tags
Back to top button