Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Γ. Χουλιαράκης: «Το 2018 είναι το τελευταίο έτος δημοσιονομικής προσαρμογής»

«Το 2018 είναι το τελευταίο έτος δημοσιονομικής προσαρμογής» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής που συζητά τον νέο προϋπολογισμό, εκτίμησε πως «από το 2019 θα δημιουργηθεί κρίσιμος δημοσιονομικός χώρος για σημαντική μείωση των φορολογικών βαρών, όπως αποτυπώνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και όπως είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης».

«Η μεγάλη επιτυχία αυτής της κυβέρνησης είναι πως, αφότου ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών, έκανε τη δημοσιονομική προσαρμογή πολύ ηπιότερη από ό,τι θα ήταν διαφορετικά, με τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων» σημείωσε ο κ. Χουλιαράκης και τόνισε ότι «το 2018 είναι το τελευταίο σκαλοπάτι προσαρμογής».

Ο προϋπολογισμός του 2018 προσδιορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το οικονομικό περιβάλλον και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εδώ και μία δεκαετία, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι «οι περιορισμοί αυτοί απορρέουν από το γεγονός πως η χώρα το 2010 έφτασε στο χείλος της καταστροφής, στο χείλος της χρεοκοπίας και στην πόρτα εξόδου από το κοινό νόμισμα. Και αυτή είναι η πραγματικότητα που η κυβέρνηση προσπαθεί να διορθώσει με τη δημοσιονομική προσαρμογή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button