Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Γ. Πλακιωτάκης: «Οι τρεις Έλληνες ναυτικοί είναι πλέον ελεύθεροι και επιστρέφουν στην πατρίδα»

Το μήνυμα του μέσω Facebook για τους τρεις Έλληνες ναυτικούς που παρέμεναν στο Τζιμπουτί έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίησή μου γιατί, μετά από συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι τρεις Έλληνες ναυτικοί που εκρατούντο στο Τζιμπουτί είναι πλέον ελεύθεροι και επιστρέφουν στην πατρίδα. Με το καλό να βρεθούν και πάλι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Αυτό τονίζει σε μήνυμά του στο facebook ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή την επιστροφή των τριών Ελλήνων ναυτικών στην Ελλάδα που ήταν εγκλωβισμένοι από τις 4 Σεπτεμβρίου 2019 σε δύο ελληνόκτητα πλοία ανοιχτά του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών της πλοιοκτήτριας εταιρείας προς τις αρχές.

Οι αρχές του Τζιμπουτί κρατούσαν αγκυροβολημένα τα δύο πλοία και οι Ελληνες ναυτικοί παρέμεναν σε αυτά λόγω οφειλών της εταιρείας για λιμενικά τέλη και πετρέλαιο. Οι ναυτικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα κυρίως φαγητού αλλά και φαρμάκων. Ο αριθμός των Ελλήνων ναυτικών ήταν συνολικά πέντε. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν αφεθεί ελεύθεροι από τις αρχές του Τζιμπουτί ένας υποπλοίαρχος και ο α μηχανικός ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Οι τρεις Έλληνες ναυτικοί που εξασφαλίστηκε η επιστροφή τους στην Ελλάδα ταξίδεψαν χθες το απόγευμα από το Τζιμπουτί με την πτήση της Turkish Airlines η οποία ήρθε από την Τζέντα. Προορισμός ήταν το Μογκαντίσου της Σομαλίας.

Εκεί το αεροπλάνο θα παραλάμβανε Τούρκους υπηκόους και τελικό προορισμό έχει την 'Αγκυρα. Σχεδιάζεται τώρα από τις αρχές ο τρόπος με το οποίο οι τρεις Έλληνες θα φθάσουν από την 'Αγκυρα στην Αθήνα.

Tags
Back to top button