Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: «Η πλούσια παρακαταθήκη των Ελλήνων της Καππαδοκίας είναι και θα παραμείνει ζωντανή»

«Η πλούσια παρακαταθήκη των Ελλήνων της Καππαδοκίας είναι και θα παραμείνει ζωντανή. Αυτή η παρακαταθήκη για εμάς που προερχόμαστε από τη Θεσσαλονίκη, μας είναι ιδιαίτερα γνωστή, γιατί διατηρήθηκε χάρη στις άοκνες προσπάθειες των Καππαδοκών, μεγάλος αριθμός εκ των οποίων βρήκε νέα εστία στη Βόρεια Ελλάδα» τόνισε ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης στον χαιρετισμό που απηύθυνε κηρύσσοντας, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, την έναρξη  του Β΄ διεθνούς επιστημονικού συμποσίου, με αντικείμενο την ιστορική, γλωσσολογική και πολιτιστική παράδοση της Καππαδοκίας, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της μακραίωνης συμβολής των Ελλήνων της Καππαδοκίας στον Οικουμενικό Ελληνισμό και Πολιτισμό όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Αμανατίδης κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στη σημαντική αυτή πτυχή του ελληνισμού, μίλησε για τον πλούτο που συνθέτει ένα μοναδικό μωσαϊκό και αναδεικνύει την Καππαδοκία σε «γη Πολιτισμού», που τα τεκμήρια της το 1985 ανακηρύχτηκαν Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Λόγος για τον οποίο η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών, όπως εξήγησε ο υφυπουργός έθεσε υπό την αιγίδα της το συνέδριο, «όχι μόνο ως μια κίνηση συμβολική, αλλά και ως ένδειξη σεβασμού προς αυτή τη μακραίωνη κληρονομιά», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του στην άσκηση μορφωτικής και πολιτιστικής διπλωματίας οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές «σε κάθε πρωτοβουλία περαιτέρω ανάδειξης και ενίσχυσης του πολιτιστικού μας κεφαλαίου, που προβάλλει τη χώρα μας αλλά και συμβάλλει στην ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των λαών».

Πρότυπο εξάλλου, κατέληξε ο κ. Αμανατίδης, αποτελεί μέχρι σήμερα «η προσήλωση που επέδειξε η καππαδοκική ρωμιοσύνη για τη διατήρηση της ελληνικής και χριστιανικής ταυτότητας η οποία υπήρξε αξιοζήλευτη, όμοια με τους ακρίτες προγόνους της, που φύλαγαν ακούραστα τα σύνορα», σημείωσε ο υφυπουργός, συγχαίροντας την Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων για τη διοργάνωση του συνεδρίου.

Tags
Back to top button