Με την άφιξη δύο μαχητικών Rafale στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα σήμερα, όχι μόνο ενισχύεται ακόμη περισσότερο η δύναμη της 332 Μοίρας φθάνοντας τα 22 αεροπλάνα αλλά πλησιάζει όλο και περισσότερο η ολοκλήρωση παραδόσεων της παρτίδος των 6 μαχητικών νέας κατασκευής.
Μιλάμε για διθέσια μαχητικά Rafale DG με ουραίους αριθμούς “443” και “444” με τα οποία ο στόλος των γαλλικών μαχητικών γίνεται ισχυρότερος και φονικότερος .
Πρόσκτηση τέταρτης φρεγάτας Belharra FDI HN
είπε αναφορικά με την απόφαση έναρξης διαπραγματεύσεων για την πρόσκτηση τέταρτης φρεγάτας Belharra FDI HN: “οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή δεν είναι άλλοι από την αμυντική θωράκιση της χώρας και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Στόλου, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε μελλοντικές προκλήσεις ασφαλείας.
Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώνεται ότι η δαπάνη της νέας αγοράς έχει προϋπολογιστεί με τρόπο που δεν διαταράσσει την δημοσιονομική μας συνέπεια.
Τέλος, επισημαίνεται ότι όσον αφορά στη συμμετοχή ελληνικών εταιριών αμυντικής βιομηχανίας στο εξοπλιστικό πρόγραμμα πρόσκτησης των φρεγατών, έχουν ήδη υπογραφεί25 συμβόλαια με ελληνικές εταιρίες και από το Νοέμβριο του 2024 αναμένεται η υπογραφή νέων συμβολαίων, ενώ ύψιστος στόχος είναι η αύξηση του ποσοστού της ελληνικής συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, από 12% σε 15% επί του συμβατικού κόστους”.
Η Ελλάδα διαθέτει αυτήν την στιγμή 13 Φρεγάτες και 19 ταχέα σκάφη έναντι 16 της Τουρκίας (η οποία κατασκευάζει σύγχρονα πολεμικά πλοία).
Στόχος η δημιουργία δύο Στόλων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ενόψει και εξορύξεων
Η νέα Δομή του Πολεμικού Ναυτικού μας έχει στόχο την δημιουργία δύο Στόλων. Ένας με έδρα τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και ο Στόλος της Κρήτης με έδρα τη Σούδα.
Ο Στόλος της Σαλαμίνας, θα επιτηρεί το Αιγαίο ενώ τα πλοία από τον Ναύσταθμο της Σούδας θα αναλάβουν την επιτήρηση στην Α. Μεσόγειο, μίας πολύ επιφορτισμένης περιοχής.
Με Τέσσερις τρομερές υπερσύγχρονες FDI και μελλοντικά 3-6 σύγχρονες Κορβέτες μέσω PESCO δημιουργούμε δύο στολίσκους στο Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο που θα κλείσουν ξανά τον τουρκικό στόλο στα Δαρδανέλια όπως το 1912-13.
Οι διαδικασίες αναμένεται να τρέξουν άμεσα. Κι ο απώτερος στόχος είναι η δημιουργία δύο Στόλων. Αιγαίου και Μεσογείου, με τον πρώτο να έχει έδρα την Σαλαμίνα και τον δεύτερο την Σούδα. Μάλιστα, η πρόβλεψη είναι να μπορεί να υποδέχεται και πολεμικά πλοία μεγάλου εκτοπίσματος, ακόμη και αεροπλανοφόρου.
Αυτά τα σχέδια θα εκτοξεύσουν την ισχύ του Πολεμικού Ναυτικού μας ακυρώνοντας στην πράξη τα σχέδια για την παράνομη τουρκική " Γαλάζια Πατρίδα" την οποία ούτε ξέχασε, ούτε φυσικά ακύρωσε το στυγνό τουρκικό καθεστώς.