Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Freekeh: Tο αρχαίο superfood που ήρθε να αντικαταστήσει την κινόα

Τελευταία, σιτηρά όπως η κινόα και το φαγόπυρο κερδίζουν έδαφος ως υγιεινές τροφές που μπορούν να αντικαταστήσουν υδατάνθρακες όπως το ρύζι και τα μακαρόνια.


Είναι γευστικά και μπορούμε να φτιάξουμε σαλάτες ή να τα προσθέσουμε ως sides στα πιάτα μας.

Τώρα, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε το freekeh.

Προφέρεται «φρίκε ή φαρίκ» και πρόκειται για μια νόστιμη ποικιλία σιταριού.

Το freekeh προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, είναι αρχαίο αραβικό πιάτο και φτιάχνεται από πράσινο σκληρό στάρι. Στη συνέχεια, ψήνεται και τρίβεται ώστε να αποκτήσει μια τραγανή, ελαφρώς καπνιστή γεύση.


Αν έχεις βαρεθεί το καστανό ρύζι ή ακόμη και την κινόα, που αποτελεί big trend, το freekeh αποτελεί μια πολύ καλή γευστική εναλλακτική.

Έχει πυκνή, σκληρή υφή που προσθέτει μια διαφορετική πινελιά σε χυλό, ριζότο, σαλάτες και σούπες. Ακόμη, χρειάζεται λίγη ώρα για να μαγειρευτεί.

Μια μερίδα freekeh (3/4 της κούπας) περιέχει: 170 θερμίδες, 7 gr πρωτεΐνης, 33 gr υδατάνθρακες, 8 gr φυτικές ίνες, 1,5 gr λιπαρά, 1 gr ζάχαρη.

«Επειδή το στάρι μαζεύεται όταν είναι ακόμη πράσινο/νέο, διατηρεί τις θρεπτικές ουσίες του και δίνει περισσότερη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία», αναφέρει η Frances Largeman-Roth, συγγραφέας και ειδικός στην διατροφή και στο wellness.

Επίσης, δίνει περισσότερες φυτικές ίνες και πρωτεΐνη από την κινόα και το καστανό ρύζι, αλλά στις θερμίδες είναι περίπου το ίδιο. Ακόμη, περιέχει γλουτένη, σύμφωνα με το Prevention.

Για να το φτιάξεις, βράσε δυόμιση κούπες νερό και πρόσθεσε μία κούπα freekeh και άφησέ το για 20-25 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Ανακάτεψε με ένα πιρούνι πριν σερβίρεις.

Μπορείς να βάλεις ελαιόλαδο, λεμόνι, μαϊντανό και κρεμμύδι και να φτιάξεις ταμπουλέ. Ακόμη μπορείς να φτιάξεις χυλό με φρούτα και ξηρούς καρπούς ή συνοδευτικό κοτόπουλου ή ψαριού.

bovary.gr

Tags
Back to top button