Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόβος για τα αδέσποτα: Συνεχείς επιθέσεις σε πεζούς και παιδιά

Η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά γίνεται όλο και πιο δραματική στη χώρα, καθώς τα περιστατικά επιθέσεων έχουν αυξηθεί επικίνδυνα, προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους. Το πρόβλημα φαίνεται να κλιμακώνεται καθημερινά, με πεζούς να δέχονται επιθέσεις ακόμη και κατά τη διάρκεια της βόλτας τους, ενώ πρόσφατα καταγράφηκαν και σοβαρά περιστατικά έξω από το Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στον Πειραιά. Ο φόβος εξαπλώνεται, και οι πολίτες πλέον αναρωτιούνται: «Πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση;».

Οι μαρτυρίες των κατοίκων κάνουν λόγο για αδέσποτα σκυλιά που κινούνται σε αγέλες, επιτίθενται ξαφνικά σε ανυποψίαστους πολίτες και σπέρνουν τον πανικό. Πριν τέσσερις ημέρες, ένα παιδί δέχθηκε επίθεση από αδέσποτα έξω από το κολυμβητήριο, ενώ σήμερα ένας ενήλικας έπεσε θύμα των ίδιων σκυλιών, με τους αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για ένα σκηνικό τρόμου.

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες, η κατάσταση δεν έχει διορθωθεί αφήνοντας τους πολίτες να αναζητούν βοήθεια χωρίς αποτέλεσμα. Σε πρόσφατη καταγγελία, ένας από τους θύτες επικοινώνησε με τη δημοτική αστυνομία, ζητώντας άμεση επέμβαση. Ωστόσο, οι αρχές τον παρέπεμψαν στον πρόεδρο της φιλοζωικής.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι πλέον στα όριά τους. Ο φόβος έχει κυριεύσει την καθημερινότητά τους, με πολλούς να δηλώνουν ότι αποφεύγουν να βγουν από τα σπίτια τους, φοβούμενοι για την ασφάλειά τους. Γονείς αρνούνται να αφήσουν τα παιδιά τους να περπατήσουν μόνα τους μέχρι το κολυμβητήριο, ενώ άλλοι ενήλικες διστάζουν να κάνουν την καθημερινή τους βόλτα στην περιοχή.

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, κάθε μέρα φοβόμαστε ότι θα συμβεί ξανά. Οι αρχές αδιαφορούν και οι επιθέσεις συνεχίζονται. Πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση;», ανέφερε στο Newsbomb.gr κάτοικος που βρισκόταν μπροστά στην επίθεση σε παιδί πριν λίγες μέρες.

Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι: Πόσο μακριά θα φτάσει αυτή η κατάσταση; Πόσοι ακόμη πολίτες πρέπει να κινδυνεύσουν για να αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους;

Tags
Back to top button