Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Α.Τ.Ι.Α.

Φωτογράφιση μυστηριώδους ιπτάμενου αντικειμένου στο Μεξικό, το 1950…

Στις 2 Μαρτίου του 1950, ο Διευθυντής του Αστεροσκοπείου της Πολιτείας Πουέμπλα του Μεξικού, Luis Enrique Erro, αποκάλυπτε ότι στις 2 Μαρτίου εκείνης της χρονιάς, είχε καταφέρει να φωτογραφίσει ένα παράδοξο αντικείμενο, το οποίο πιθανώς επρόκειτο περί ιπτάμενου δίσκου.Σύμφωνα με τον Erro, το μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο ήταν απλώς ένα νέο αμυντικό όπλο εναντίον των μεγάλης ταχύτητας αεροπλάνων ή των πυραύλων, το οποίο δοκιμαζόταν. Ο Μεξικανός αστρονόμος επέδειξε την φωτογραφία, την οποία είχε λάβει μέσω της φωτογραφικής μηχανής, που ήταν εγκατεστημένη στο Αστεροσκοπείο. Επί του σκοτεινού νυχτερινού φόντου φαινόταν μια μεγάλη διαγώνια λευκή γραμμή, η οποία έδειχνε την τροχιά, την οποία διέγραψε το μυστηριώδες αντικείμενο.Όπως σημειωνόταν, δεν ήταν δυνατό να επρόκειτο περί της διελεύσεως ενός αεροπλάνου, διότι τα φώτα των αεροπλάνων ήταν πολύ ασθενή για να αφήσουν τέτοια ίχνη, αλλά ούτε και περί δυσλειτουργίας της φωτογραφικής μηχανής. Η περίπτωση να επρόκειτο περί αερόλιθου είχε επίσης αποκλειστεί, καθώς θα είχε φωτογραφηθεί και από άλλα Αστεροσκοπεία. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο αερόλιθος θα έπρεπε να ήταν εξαιρετικά μεγάλων διαστάσεων.Όπως ανέφερε ο εν λόγω αστρονόμος, αρκούσε να σκεφτεί κανείς ότι η άμυνα εναντίον υπερταχέων αεροπλάνων και πυραύλων, δηλαδή εναντίον επιθετικών μέσων, με τα οποία ένας ενδεχόμενος μελλοντικός πόλεμος θα ήταν δυνατόν τουλάχιστον να αρχίσει, απαιτούσε οπωσδήποτε ορισμένες χώρες να εφοδιαστούν με αυτόματα μέσα εναντίον τέτοιων ταχύτατων βλημάτων.Συνεπώς, δεν αποκλειόταν να σκεφτεί κανείς, σύμφωνα με τον Luis Enrique Erro, ότι είχε ήδη αρχίσει να μελετάται ο τρόπος τοποθέτησης σε μέγα ύψος πολλών οργάνων, που θα ήταν αυτόματα και θα μπορούσαν να ελέγχονται από μακριά και τα οποία θα προορίζονταν για την καταστροφή των εχθρικών βλημάτων και αεροσκαφών.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 14/03/1950…
Tags
Back to top button