Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Α.Τ.Ι.Α.

Φωτογράφιση Α.Τ.Ι.Α. στη Θεσσαλονίκη, τον Δεκέμβριο του 1973…

Τον Δεκέμβριο του 1973, ένα περίεργο αντικείμενο στον ουρανό φωτογραφήθηκε από μια ομάδα φοιτητών της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Το μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο αποτυπώθηκε στον φωτογραφικό φακό όλως τυχαίως, καθ’ όσον δεν είχε γίνει αντιληπτό δια γυμνού οφθαλμού. Μα, επισημάνθηκε ευκρινώς, μετά την εμφάνιση του φιλμ.

Η καθαρότητα του αντικειμένου, το οποίο είχε ένα εξαιρετικά συμμετρικό σχήμα, όπως εμφανιζόταν στη φωτογραφία, χαρακτηρίστηκε από τον Καθηγητή της Μετεωρολογίας Γ. Λιβαδά, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικώς από τους φοιτητές του, ως «μία από τις καλύτερες ανά την υφήλιο στο είδος της».

Κατά την άποψη του Καθηγητή, το φωτογραφηθέν ιπτάμενο αντικείμενο, πολύ πιθανόν να αποτελούσε ένα μετεωρολογικό φαινόμενο, καλούμενο στην επιστημονική ορολογία «Lenticularis». Τα φαινόμενα αυτού του είδους είναι νέφη, σχήματος αμφίκυρτων φακών ή αμυγδάλων, συχνά πολύ επιμήκη και συνήθως, με σαφή περιγράμματα.

Η ομάδα των φοιτητών, αποτελούμενη από τον Αντ. Κοκκαλίδη, Βασ. Ασημακόπουλο, Ι. Βασιλείου και Αναστ. Τσώνη, κατόπιν σχολαστικής μελέτης των μετεωρολογικών στοιχείων της ημέρας, που τραβήχτηκε η εν λόγω φωτογραφία, δηλαδή στις 2 Δεκεμβρίου του 1973, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν επρόκειτο περί φαινομένου «Lenticularis». Οι καιρικές συνθήκες, άλλωστε, δεν ευνοούσαν τον σχηματισμό τέτοιου μετεωρολογικού φαινομένου. Άρα, τι ήταν αυτός ο αινιγματικός σχηματισμός, που τόσο ευδιάκριτα είχε αποτυπωθεί στον φωτογραφικό φακό;

Έτσι, οι τέσσερις φοιτητές, αφού ανέτρεξαν στη σχετική βιβλιογραφία, ερεύνησαν διάφορες εκδοχές, μεταξύ των οποίων και την πιθανότητα να κατόρθωσαν να φωτογραφίσουν ένα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο, προερχόμενο από άλλον πλανήτη!

Μάλιστα, επεκτείνοντας τους συλλογισμούς τους, οι τέσσερις φοιτητές ερεύνησαν το ενδεχόμενο η ενέργεια αυτή να αντιστοιχεί στη μάζα ενός διαστημόπλοιου ή ιπτάμενου δίσκου, στο πλαίσιο ότι συχνά, σε διάφορα σημεία της Γης, είχαν παρατηρηθεί παρόμοια μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στις 28/12/2973…

Tags
Back to top button