
Εσωτερική Ασφάλεια • 16/08/2021 - 13:52
Φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώνονται οικισμοί – Μήνυμα από το 112
Αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα
Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία καθώς πριν από λίγη ώρα ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Μαρκάτι στην Κερατέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο και αυτή την ώρα ισχυρή δύναμη επιχειρεί στο σημείο.
«Είναι μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς κι έχουν φύγει τα πυροσβεστικά», λέει κάτοικος της περιοχής καλώντας την πυροσβεστική υπηρεσία για να ζητήσει βοήθεια αφού όπως λέει τα σπίτια τους κινδυνεύουν να καούν.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο ενώ οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί.
Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην κάμερα του protothema.gr λέει ότι «στο Πανόραμα φαίνεται πως έχουν καεί καεί κάποια σπίτια ακριβώς τώρα τον αριθμό δεν τον ξέρουμε. Το τραγικό είναι ότι η φωτιά έχει περάσει το δάσος μέσα από τη μεριά πάνω από το Μαρκάτι και κατευθύνεται προς την Καμάριζα. Πρέπει να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις».
Η φωτιά αυτή τη στιγμή, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, βρίσκεται κοντά στις αυλές των σπιτιών και σύμφωνα με πληγροφορίες τουλάχιστον δέκα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.
«Είχαν έρθει προηγουμένως αεροπλάνα και την είχαν σβήσει αλλά επειδή άνοιξε και από εκεί μέτωπο για να σβήσουν στο δρυμό τη φωτιά για να μη ξεσπάσει την άφησαν και αναζωπυρώθηκε. Αυτό εδώ μπροστά είναι το σπίτι μας και έχουμε ζητήσει επανειλημμένες φορές από την πυροσβεστική εδώ να σώσει τα σπίτια μας. Έχει προχωρήσει προς τον Άγιο Νεκτάριο το μοναστήρι και την Ανάβυσσο… έχουν εκεί προτεραιότητα τα σπίτια γιατί είναι πολλά. Από όσο ξέρω πρέπει να έχουν καεί τουλάχιστον δυο με τρία σπίτια», λέει άλλος κάτοικος της περιοχής.
Το 112 έστειλε ήδη μήνυμα για εκκένωση από το Μαρκάτι Κερατέας προς το Λαύριο:
Μήνυμα εκκένωσης εστάλη και για τη Συντερίνα Κερατέας προς Ανάβυσσο:
Αλλά και για τον Άγιο Κωνσταντίνο προς Ανάβυσσο:
Η πολιτική προστασία καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν και το Δημολάκι.