Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Φιλιππίνες: 7 νεκροί σε επιχείρηση εναντίον τζιχαντιστών

«Πρόκειται για μέρος των επιχειρήσεων εναντίον του ‘Ντάουλα Ισλαμίγια’ (σ.σ. ‘Ισλαμικού Κράτους’). Δυστυχώς, υποστήκαμε απώλειες», είπε ο εκπρόσωπος του στρατού των Φιλιππίνων, συνταγματάρχης Λούι Ντέμα-Αλά.

Οι συγκρούσεις έγιναν σε ζούγκλα στο νησί Μιντανάο. Έξι μέλη των ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν, διευκρίνισε. Σκοτώθηκε επίσης ένοπλος, που κατ’ αυτόν ήταν τζιχαντιστής.

Η οργάνωση Ντάουλα Ισλαμίγια είναι μια από τις πολλές μικρές ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις που ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που διαπράχθηκε την 3η Δεκεμβρίου 2023 εναντίον καθολικής λειτουργία στο Μαράουι με 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ο στρατός ανακοίνωσε πως 10 μέλη του Ντάουλα Ισλαμίγια σκοτώθηκαν τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου ως ηγέτη των καμικάζι, του Καντάφι Μιμπέσα.

Το 2014, η Μανίλα υπέγραψε συμφωνία ειρήνης με τη μεγαλύτερη οργάνωση ανταρτών της χώρας, το Ισλαμικό Μέτωπο Απελευθέρωσης Μόρο, βάζοντας έτσι τέλος στην πολυαίμακτη ένοπλη εξέγερσή της. Όμως εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές ομάδες μουσουλμάνων μαχητών που εναντιώνονται στη συμφωνία ειρήνης, συμπεριλαμβανομένων τζιχαντιστών συνδεόμενων με το ΙΚ.

Tags
Back to top button