Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Fed: "Φρένο" στην επιθετική νομισματική πολιτική - Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από 4 χρόνια

Wall Street: Συγκρατημένα αισιόδοξο ήταν το κλίμα - Προσδοκίες για τη μείωση των επιτοκίων από την Fed

Επιβεβαιώνοντας, όπως γράφει το newmoney.gr, τις προβλέψεις αγοράς και επενδυτών, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε τη Τετάρτη τη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Κίνηση που εδώ και καιρό αναμενόταν και αποτελεί την πρώτη μείωση των επιτοκίων της, έπειτα από τέσσερα και πλέον χρόνια.

Η απόφαση της Fed μετά τη διήμερη συνεδρίαση των αξιωματούχων της έδωσε και απάντηση στην αγορά που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν διχασμένη ως προς το αν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας θα μειώσουν τα επιτόκια κατά μισή ή κατά ένα τέταρτο της μονάδας.

Tο βασικό επιτόκιο των ΗΠΑ είχε μείνει στάσιμο σε εύρος 5,25% έως 5,5% από τον Ιούλιο του 2023 και ήταν το υψηλότερο των τελευταίων 20 και πλέον ετών.

Να σημειωθεί ότι οι αγορές θεωρούν ότι η Fed έχει καθυστερήσει πολύ να χαλαρώσει την νομισματική πολιτική της και ότι θα πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα στη μείωσή τους για να αποτρέψει τον κίνδυνο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας και να διασφαλίσει την ομαλή προσγείωσής της. 

 

Tags
Back to top button