Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

«Φαρμακερός» ο Έκτορας Μποτρίνι: «Έχει γεμίσει ο κόσμος σεφ που δεν ξέρουν την τύφλα τους»

 

Το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου, ο Έκτορας Μποτρίνι έκανε ένα ιδιαίτερο post στο λογαριασμό του στο Instagram. Δημοσίευσε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία του, όπου κάθεται σε τραπέζι εστιατορίου, και ξέσπασε κατά των σεφ τους οποίους δεν θεωρεί επαγγελματίες.

Στο μακροσκελές κείμενό του συγκρίνει τους μάγειρες που υπήρχαν πριν πολλά χρόνια, όταν δεν υπήρχαν τα social media, με τους μάγειρες του σήμερα. Καταλήγει ότι οι σεφ της περασμένης εποχής ήταν καλύτεροι από αυτούς της τωρινής.

Στις μέρες μας, υποστηρίζει, οι μάγειρες ενδιαφέρονται για την εικόνα του φαγητού, να φαίνεται ωραίο στο μάτι και τον φωτογραφικό φακό, να τηρεί τις προδιαγραφές για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί, όμως, χάνεται η ουσία, το γεύμα πρέπει να είναι νόστιμο.

«Στην εποχή του πατέρα μου ο μάγειρας επικεντρωνόταν στην κουζίνα του. Τον ενδιέφεραν οι φωτιές του, οι κατσαρόλες του, τα τηγάνια του, κι αν διέθετε, το περιβόλι με τα λαχανικά του. Σήμερα έχει γεμίσει ο κόσμος σεφ και ειδικούς, που τα ξέρουν όλα κι ας μην ξέρουν την τύφλα τους. Οι μάγειρες κάνουν τους σομελιέ και δεν καταλαβαίνουν πως το κρασί που πίνουν κλωτσάει με το φαΐ τους. Ξέρουν κι από διακόσμηση, έχουν άποψη για το σέρβις, νομίζουν πως μπορούν να διαχειριστούν τη σάλα τους… Την τύφλα τους ξέρουν. Το βλέπεις από τις φωτογραφίες που ανεβάζουν αλλοπρόσαλλα και τα κακοφτιαγμένα πιάτα.

Αναλωνόμαστε όλοι και στο τέλος χάνουμε την ουσία, που είναι το ίδιο μας το φαγητό, αυτό που βγαίνει στο πιάτο και πρέπει να είναι νόστιμο, να θέλει κάτι να πει. Δεν φτάνει να είναι απλά εμφανίσιμο, φωτογραφίσιμο, ινσταγκραμικό. Σκέφτηκε ποτέ κανείς ότι ανάγοντας το φαγητό του σε φωτογραφικό στιγμιότυπο, ακυρώνει την αξία της γεύσης του; Μάγκες, η εικόνα δεν τρώγεται, πάρτε το χαμπάρι!...Οι μάγειρες στις κουζίνες» τονίζει ο Έκτορας Μποτρίνι, δίχως να μασά τα λόγια του.

 

 

 

Tags
Back to top button