Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Έβγαλε βόλτα τον σκύλο του και ανακάλυψε το «Νεκροταφείο του Ατλαντικού» (φωτό)

Μία πρόσφατη καταιγίδα αποκάλυψε το κουφάρι ενός ξύλινου πλοίου το οποίο ήταν θαμμένο στο νησί Outer Banks, στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Μιλώντας στο CNNi, ο Τσάρλι Χόρνφεκ δήλωσε ότι εντόπισε το εν λόγω ναυάγιο το περασμένο Σάββατο, έχοντας βγάλει βόλτα τον σκύλο του σε μια παραλία στο χωριό Hatteras στη Βόρεια Καρολίνα, ενώ ήθελε να διαπιστώσει την έκταση της ζημιάς λόγω της καταιγίδας στο μπαρ του «The Wreck Tiki Bar & Food» και στη γύρω περιοχή.

Η Λέσλι Χόρνφεκ δήλωσε ότι ο σύζυγός της είναι συναρπασμένος τόσο από τα ναυάγια , γι’ αυτό και ονόμασε έτσι το μπαρ όσο και από τη φήμη του νησιού, το οποίο είναι γνωστό ως το «Νεκροταφείο του Ατλαντικού».

Ο ίδιος δούλευε για χρόνια ως ξεναγός στην περιοχή, γι’ αυτό και ήξερε τι ακριβώς ανακάλυψε με τη βοήθεια του σκύλου του, εκτιμώντας πως πρόκειται για καράβι περίπου 20 μέτρων.

«Ένα ναυάγιο απέναντι στο Ναυάγιο (σ.σ. αναφερόμενος στο μπαρ του)», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook, συνοδεύοντας το σχόλιο του ευτυχώς με φωτογραφίες, καθώς την αμέσως επόμενη μέρα η άμμος είχε καλύψει και πάλι το ξύλινο πλοίο.

Περισσότερα από 1.000 πλοία εκτιμάται ότι χάθηκαν κοντά στο Cape Hatteras, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικών Δρυμών, στην περιοχή που είναι γνωστή για τα ισχυρά ρεύματα και τις σφοδρές καταιγίδες.

Πειρατές, ναυτικές μάχες τόσο κατά τη διάρκεια του εμφυλίου όσο και κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι οι προφανείς λόγοι που βάφτισαν την περιοχή ως «Το Νεκροταφείο του Ατλαντικού», ενώ το Ναυτικό Μουσείο της Βόρειας Καρολίνας ζήτησε τη συνδρομή αρχαιολόγου από την πολιτεία γι' αυτήν την ανακάλυψη.

Tags
Back to top button