Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Eurostat: Οι αμοιβές των γυναικών ήταν το 2020, 13,0% χαμηλότερες από αυτές των ανδρών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, με βάση εταιρείες με 10 ή περισσότερους υπαλλήλους, το 2020, το ακαθάριστο ωρομίσθιο των γυναικών ήταν κατά μέσο όρο 13,0% χαμηλότερο από αυτό των ανδρών στην ΕΕ. Σε διάστημα οκτώ ετών, μεταξύ 2012 και 2020, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων στην ΕΕ μειώθηκε από 16,4% σε 13,0%.

Το μισθολογικό χάσμα (μη προσαρμοσμένος δείκτης) μεταξύ των φύλων διέφερε μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, με τις υψηλότερες διαφορές να παρατηρούνται στη Λετονία (22,3%), στην Εσθονία (21,1%), στην Αυστρία (18,9%) και στη Γερμανία (18,3%).

Μισθολογικό χάσμα

Στην άλλη άκρη της κλίμακας, οι διαφορές ήταν μικρότερες στο Λουξεμβούργο (0,7%), στη Ρουμανία (2,4%), στη Σλοβενία ​​(3,1%) και στην Ιταλία (4,2%).

 

Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων δίνει μια συνολική εικόνα των διαφορών μεταξύ ανδρών και γυναικών όσον αφορά τις αποδοχές – έννοια ευρύτερη από τις διακρίσεις με την έννοια της «ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας», όπως επισημαίνει η Eurostat.

Tags
Back to top button