Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurostat: Καλπάζει η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα – 4 στα 10 παιδιά κινδυνεύουν με αποκλεισμό

Την τραγική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα αποτυπώνει νεότερη έρευνα της Eurostat σύμφωνα με την οποία η χώρα μας καταλαμβάνει την τρίτη χειρότερη θέση στη σχετική λίστα ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, με 37,5% η Ελλάδα εμφανίζει το τρίτο υψηλότερο ποσοστό κινδύνου για την παιδική φτώχεια και αποκλεισμό στην ΕΕ των 28 το 2016, πίσω μόνο από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, με αντίστοιχα ποσοστά
49,2% και 45,6%.

Σύμφωνα με τη Eurostat με το ποσοστό των παιδιών (ηλικίας έως 17 ετών) που βρίσκονται σε κίνδυνο να έχει αυξηθεί κατά 8,8 μονάδες ανάμεσα στο 2010 και το 2016.

Σε ποσοστό κοντά στο 33% βρίσκονται επίσης δύο από τις μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ, η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς το επίπεδο διαβίωσης επιδεινώθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Εντελώς διαφορετική είναι η κατάσταση στη Δανία και τη Φινλανδία, όπου το ποσοστό των παιδιών που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο φτώχειας ή κοινωνικού είναι μόλις 13,8% και 14,7%. Εντυπωσιακή είναι και η επίδοση της Σλοβενίας, η οποία με ποσοστό 14,9% έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στην ΕΕ των 28.

Tags
Back to top button