Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτή είναι η ελληνική ακτή που ξεπερνά κάθε άλλη στην Ευρώπη σε μήκος και ομορφιά

Το καλοκαίρι μπορεί να τελειώνει -θεωρητικά- σε λίγες ημέρες ωστόσο οι διακοπές συνεχίζονται για πολλούς αφού και τον Σεπτέμβριο αρκετοί παραθερίζουν ακόμα. 

Τα ελληνικά νησιά είχαν και φέτος την τιμητική τους, με πολλούς να τα επιλέγουν και αυτά να γεμίζουν ασφυκτικά για όλο τον Αύγουστο. Αρκετοί όμως είναι εκείνοι που επιλέγουν διακοπές δίχως επιβίβαση σε πλοίο, υπάρχει μια εξαιρετική πρόταση: μια παραλία που κατέχει τον τίτλο της μεγαλύτερης αμμώδους ακτογραμμής σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και το καλύτερο; Φυσικά αυτή βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πανέμορφη Ηπειρωτική Ριβιέρα.

Πρόκειται για την παραλία Μονολίθι στην Πρέβεζα, με μήκος περίπου 25 χιλιομέτρων, η οποία εκτείνεται από το χωριό Μύτικας έως την Καστροσυκιά. Το όνομά της το οφείλει σε μια συστάδα μεγάλων βράχων που βρίσκονταν περίπου δέκα μέτρα από την ακτή.

Οι βράχοι αυτοί υψώνονταν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι το 1943, όταν Γερμανοί και Ιταλοί στρατιώτες, σε μια πράξη διασκέδασης, τους βομβάρδισαν με όλμους και τους κατέστρεψαν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπεται η δόμηση, καθώς η ζώνη αυτή προστατεύεται λόγω της γειτνίασής της με την Αρχαία Νικόπολη.

Tags
Back to top button