Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Eugénie Brazier: Στο doodle της Google η μαγείρισσα που τάισε την υψηλή κοινωνία της Γαλλίας (βίντεο)

Στη Γαλλίδα σεφ Eugénie Brazier, τη μαγείρισσα που λάτρεψαν -μεταξύ άλλων- οι Charles de Gaulle, Valéry Giscard d’ Estaing και Marlene Dietrich, αφιερώνει η Google το σημερινό της doodle, με αφορμή την 123η επέτειο από τη γέννησή της.


Η Brazier ήταν η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που κέρδισε τρία αστέρια Michelin το 1933 και η ίδια αν και τάιζε την υψηλή κοινωνία δεν αποδεχόταν αυτό τον τίτλο. Ήθελε να μαγειρεύει για όλους.

Η γαστρονομική της εμπειρία μετέτρεψε την πόλη της Λυών σε γαλλική πρωτεύουσα της γαστρονομίας.

Γεννήθηκε στο La Tranclière στην ανατολική Γαλλία το 1895, έχασε τη μητέρα της στην ηλικία των δέκα ετών και μεταφέρθηκε σε ένα αγρόκτημα όπου έμαθε να μαγειρεύει στην περιοχή του Bresse.

Το 1921 άνοιξε το πρώτο της εστιατόριο το La mère Brazier.


Η μαγειρική της ήταν γνωστή, προσελκύοντας πελατεία όπως ο Charles de Gaulle, ο Valéry Giscard d’Estaing και η Marlene Dietrich.

Κέρδισε συνολικά έξι αστέρια Michelin για τα δύο εστιατόριά της.

Η Brazier ξεκίνησε να πειραματίζεται από την ηλικία των 20 ετών πάνω σε τοπικές συνταγές.

Αφού κέρδισε τρία αστέρια Michelin, άνοιξε και δεύτερο εστιατόριο στις Άλπεις, το οποίο της χάρισε τρία ακόμη αστέρια.

Η Eugénie Brazier θεωρείται ευρέως «η μητέρα της σύγχρονης γαλλικής κουζίνας» και δημιούργησε μια φήμη για απλό, κομψό φαγητό.

Τα πιο φημισμένα πιάτα της Brazier περιλαμβάνουν την αστακομακαρονάδα, που περιέχει μπράντι και κρέμα

Ο Paul Bocuse, ο επονομαζόμενος «πάπας» της γαλλικής γαστρονομίας αρχισε να εκπαιδεύεται στην κουζίνα σε ηλικία 16 ετών, στο πλευρό της.

Ο θρύλος λέει ότι ο Bocuse την πρώτη του μέρα σιδέρωνα χαρτοπετσέτες.

Έτσι σήμερα η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle, με αφορμή την 123η επέτειο από τη γέννησή της.

Tags
Back to top button