Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έτσι θα φτιάξετε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι

Δεν φαντάζεστε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε το δικό σας γάλα αμυγδάλου. Τόσο απλό για την ακρίβεια, που μάλλον δεν θα αγοράσετε ποτέ ξανά έτοιμο!

Θα χρειαστείτε μόνο αμύγδαλα και νερό, ελάχιστη προσπάθεια και λίγη υπομονή και θα έχετε στο ψυγείο σας το δικό σας φυτικό γάλα, χωρίς καθόλου συντηρητικά!

Βέβαια, ακριβώς επειδή δεν έχει συντηρητικά, διατηρείται στο ψυγείο για λίγες μέρες και γι αυτό καλό είναι να μην φτιάχνετε μεγάλες ποσότητες. Η δοσολογία που σας δίνουμε εμείς, για παράδειγμα, είναι για 2 φλιτζάνια γάλα.

Υλικά
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά
2 φλιτζάνια νερό

Διαδικασία
Βάζετε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και προσθέτετε νερό, να τα καλύπτει (προσοχή, όχι τα 2 φλιτζάνια νερό της συνταγής, αυτά θα τα χρειαστείτε αργότερα). Αφήνετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν στο νερό αποβραδίς και για τουλάχιστον 12 ώρες.

Την επόμενη μέρα σουρώνετε τα αμύγδαλα, πετάτε το νερό που μούλιασαν και τα ξεπλένετε καλά μέσα στο σουρωτήρι, κάτω από τρεχούμενο νερό.

Ρίχνετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ, προσθέτετε τα 2 φλιτζάνια νερό και χτυπάτε πολύ καλά για 2-3 λεπτά, να γίνουν σαν πολτός. Στη συνέχεια σουρώνετε μέσα σε κανάτα, χρησιμοποιώντας τουλπάνι για να μην πέσουν μέσα στο γάλα κομματάκια από τα αμύγδαλα. Στίβετε καλά τα αμύγδαλα μέσα στο τουλπάνι με τα χέρια, για να βγάλουν όλα τα υγρά τους και έτοιμο το γάλα σας!

Extra tip
Αν προτιμάτε το γάλα αμυγδάλου σας γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε μέλι, σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου.

Tags
Back to top button