
ΓΕΝ • 03/06/2021 - 5:13
Ετοιμοπόλεμη! Η Κ/Φ ΚΑΣΟΣ (Ρ 57) κατέπλευσε στο λιμάνι της νήσου Χίου
Τα χαρακτηριστικά της
Η Κ/Φ ΚΑΣΟΣ (Ρ 57) κατέπλευσε στο Λιμάνι της νήσου Χίου, πάντα Ετοιμοπόλεμη …Αυτή την περίοδο είναι σε Αποστολή περιπολίας υπο την Νατοϊκή Ναυτική Διοίκηση «Standing NATO Maritime Group Two»
Η Κανονιοφόρος ΚΑΣΟΣ (πρώην ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ) είναι η πρώτη του τύπου της, εξ’ ολοκλήρου Ελληνικής σχεδίασης και ναυπήγησης. Καθελκύστηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1992 με ανάδοχο τη χρυσή Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου.
Ενεργοποιήθηκε στα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (Σκαραμαγκά) στις 4 Μαΐου 1993 οπότε και υψώθηκε η Ελληνική Σημαία με πρώτο Κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Γ. Καραβίτη Π.Ν.
Έχει λάβει μέρος σε αρκετές εθνικές και διασυμμαχικές ασκήσεις ενώ ήταν το πρώτο πλοίο το οποίο έφτασε στην περιοχή των Βραχονησίδων Ίμια κατά την Ελληνοτουρκική κρίση τον Ιανουαρίου του 1996.
Συμμετείχε στην επιχείρηση «Συνδρομή σε Ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων 2004», σε πολλές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και προληπτικής ιατρικής.
Την 11 Νοεμβρίου 2005 αποφασίστηκε η μετονομασία του πλοίου σε Κ/Φ ΚΑΣΟΣ με σκοπό να τιμηθεί το μαρτυρικό νησί με τους ηρωικούς κατοίκους, νησί που βρίσκεται στην περιοχή που επιχειρεί το πλοίο.
Πρώτος Κυβερνήτης της Κ/Φ ΚΑΣΟΣ είναι ο Πλωτάρχης Κ. Κυριακίδης Π.Ν.
-
ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ
Ραντάρ Επιτήρησης ΤRITON Air-SurfaceRadar
Ραντάρ Ναυτιλίας DECCA BRIDGEMASTER 250E
Ραντάρ Ναυτιλίας SIMRAD BROADBANN
Η/Ο MILTECH
Ραντάρ ORION 10 XP
Σ.Δ.Β. NA -21 mod 0ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Σύστημα ESM : DR-2000 S mod 0
IFF σύστημα : IFF MK 12 Mod 4Ζέυξη δεδομένων LINK 11
Αντίμετρα εναντίον Ρ/Ε: 4 τριπλές μονάδες εκτόξευσης αναλωσίμων αντιμέτρων WEGMANN
ΠΛΗΡΩΜΑ
Αξιωματικοί: 7
Υπαξιωματικοί: 41
Δυνατότητα μεταφοράς 15 ανδρών Ειδικών δυνάμεων