Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Στα Αντικύθηρα έφτασε ο καπνός από τις πυρκαγιές

Στις φωτιές που έχουν πλήξει όλη την Ελλάδα τις τελευταίες ώρες εστιάζει μελέτη της ομάδας ReaCT του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Σύμφωνα με τις καταγραφές του Παρατηρητηρίου ΠΑΓΓΑΙΑ του Εθνικού Αστεροσκοπείου στα Αντικύθηρα και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο φόρτος των αιωρούμενων σωματιδίων καπνού στην ατμοσφαιρική στήλη είναι έξι φορές μεγαλύτερος του μέσου όρου που παρατηρείται τον Αύγουστο.

Επίσης, όπως δείχνουν οι μετρήσεις του Ινστιτούτου, που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο NASA-AERONET, οι στρωματώσεις του καπνού μεταφέρονται σε απομακρυσμένες περιοχές σε ύψη έως των 3 χλμ, επηρεάζοντας τις ατμοσφαιρικές συνθήκες σε αποστάσεις που φτάνουν έως και την Αφρική.

Tags
Back to top button