Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ερντογανικά "μαγειρέματα" στην Τουρκία: Αλλάζει εκλογικές περιφέρειες για να μείνει στην εξουσία

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε την αλλαγή τεσσάρων συνόρων εκλογικών περιφερειών, με δύο προεδρικά διατάγματα, σε μια κίνηση που πολλοί θεωρούν ότι ισοδυναμεί με προσπάθεια χειραγώγησης των μελλοντικών εκλογών.

Η περιοχή Şenyayla της περιφέρειας Kulp της κουρδικής πλειοψηφίας της νοτιοανατολικής επαρχίας Diyarbakır, ανήκει πλέον στην παραμεθόρια επαρχία Muş. Επίσης, άλλαξαν τα σύνορα μεταξύ των επαρχιών Ordu και Giresun της Μαύρης Θάλασσας.

Οδεύουμε προς πόλεμο - Ισραηλινοί: ''Χρειαζόμαστε B-52 για να πλήξουμε ιρανικές θέσεις!''

Σχολιάζοντας τις αλλαγές, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Κουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), Ertuğrul Kürkçü, δήλωσε ότι η κίνηση να αλλάξουν τα όρια των εκλογικών περιφερειών, γίνεται ώστε να ευνοηθεί ένα κόμμα.

"Η χειραγώγηση των εκλογών έχει ξεκινήσει. Μπορεί τώρα να δούμε αλλαγές σε πολλά επαρχιακά ή περιφερειακά εκλογικά σύνορα", δήλωσε ο Kürkçü στο Twitter στις 20 Μαρτίου.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πιστεύουμε ότι οι εργασίες προσομοίωσης για το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές έχουν ολοκληρωθεί και οι προετοιμασίες για την εφαρμογή του παράνομα και κρυφά από το κοινό βρίσκονται σε εξέλιξη", σημείωσε, αναφερόμενος στα κυβερνητικά έργα για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) εργάζεται σε ένα νέο εκλογικό σύστημα, καθώς οι ψήφοι του έχουν μειωθεί σημαντικά.

Εκτίμηση

Δεν έχουν αρχή και τέλος οι μεθοδεύσεις του διδύμου Ερντογάν-Μπαχτσελί με φόντο τη χειραγώγηση των επικείμενων εκλογών.

Πρώτα η απαγόρευση του κουρδικού κόμματος HDP, μετά η έξοδος της Τουρκίας από τη Συνθήκη προστασίας των γυναικών από τη βία και τώρα η αλλαγή των ορίων σε 4 εκλογικές επαρχιακές περιφέρειες.

Ρωσικές πηγές: ''Ελληνικά, γαλλικά & ιταλικά πολεμικά πλοία έψαχναν ρωσικό υποβρύχιο στην Α. Μεσόγειο!''

Προφανώς οι ηγέτες του AKP-MHP με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνονται την έννοια της Δημοκρατίας και των εκλογών.

Θα αφυπνίσουν τα παραπάνω την ΕΕ αναφορικά με το τι πραγματικά συμβαίνει στην Τουρκία, επιβάλλοντας της επιτέλους σκληρά μέτρα στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει τις προσεχείς ημέρες; 

 

 

Tags
Back to top button