Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Έρχονται οι απαγορεύσεις από τους Ταλιμπάν - Οι γυναίκες δεν θα επιτρέπεται να παίζουν αθλήματα

Η νέα κυβέρνηση των Ταλιμπάν αναμένεται να επιβάλει απαγόρευση των αθλημάτων σε όλες τις γυναίκες στο Αφγανιστάν.

Σε συνέντευξή του σε ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της Αυστραλίας, ο αναπληρωτής επικεφαλής της πολιτιστικής επιτροπής των Ταλιμπάν Αχμαντουλάχ Βασίχ δήλωσε ότι ότι τα γυναικεία αθλήματα, συμπεριλαμβανομένου και το κρίκετ, δεν θεωρούνται ούτε κατάλληλα ούτε απαραίτητα.

«Δεν νομίζω ότι θα επιτρέπεται στις γυναίκες να παίζουν κρίκετ επειδή δεν είναι απαραίτητο οι γυναίκες να παίζουν κρίκετ» δήλωσε ο Βασίκ, σημειώνοντας ότι στο κρίκετ μπορεί να υπάρξουν στιγμές όπου το πρόσωπο και το σώμα των γυναικών δεν θα καλύπτονται. «Το Ισλάμ και το Αφγανιστάν δεν επιτρέπουν στις γυναίκες να παίζουν κρίκετ ή να κάνουν αθλήματα που εκτίθενται», ανέφερε. Η νέα κυβέρνηση των Ταλιμπάν δεν περιλαμβάνει γυναίκες, παρά τις διακηρύξεις της περί δημιουργίας ενός σχήματος χωρίς αποκλεισμούς.

Ήδη, το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε ανησυχία για την έλλειψη γυναικών από το κυβερνητικό σχήμα, σημειώνοντας ότι η νέα διοίκηση θα κριθεί από τις πράξεις της. Η δήλωση ήταν ιδιαίτερα προσεκτική, καταλήγοντας με τη φράση «ο κόσμος παρακολουθεί πολύ προσεκτικά».

Καταδίκη για το νέο κυβερνητικό σχήμα των Ταλιμπάν εξέφρασε και η ΕΕ, λέγοντας ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της να συμπεριλάβει πρόσωπα από διαφορετικές ομάδες. Αντίστοιχη υποδοχή επιφύλαξαν Γερμανία, Κίνα και Ιαπωνία.

Το ζήτημα των δικαιωμάτων των γυναικών είναι πολύ πιθανό να κυριαρχήσει στον τρόπο με τον οποίο το καθεστώς κρίνεται από τη διεθνή κοινότητα. Ήδη, πολλοί ερμηνεύουν ως ενδεικτικές κινήσεις για τις προθέσεις των Ταλιμπάν την απαγόρευση των αθλημάτων για τις γυναίκες, αλλά και τον σχηματισμό κυβέρνησης αποκλειστικά για άνδφρες.

Κι ενώ οι επίσημοι της ομοσπονδίας κρίκετ στο Αφγανιστάν υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ειδοποιηθεί επίσημα για το μέλλον του γυναικείου πρωταθλήματος, το επισημο πρόγραμμα έχει ήδη ανασταλεί.

Tags
Back to top button