Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Έρευνα του Χάρβαρντ αποκαλύπτει τους 4 τρόπους για να απολαύσετε την σεξουαλική επαφή

Το σεξ αποτελεί μία από τις βασικές παραμέτρους σε μία σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, με το Χάρβαρντ να παρουσιάζει τρόπους για να ξαναμπεί στο παιχνίδι και ο αισθησιασμός.

Η σεξουαλική λειτουργία επηρεάζεται από τη συνολική σωματική, ψυχολογική και συναισθηματική μας κατάσταση και τα πράγματα είναι πάντα πιο περίπλοκα.

Το πανεπιστήμιο του Χάρβαντ έχει ωστόσο μερικές πρακτικές συμβουλές για να επιστρέψει η απόλαυση και το παιχνίδι στη συνουσία. Στο ειδικό αφιέρωμα «Sexuality in Midlife and Beyond» του Harvard Health Publishing, διαβάζουμε 4 συμβουλές για να επιστρέψει η σεξουαλική έξαψη στη σχέση.

«Γίνε περιπετειώδης»: Μπορεί να μην έκανες ποτέ σεξ στο πάτωμα του σαλονιού ή σε μια απομονωμένη περιοχή του δάσους, αλλά τώρα ίσως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις. Το Χάρβαρντ προτείνει εδώ ό,τι δουλέψει, από αποκαλυπτικά περιοδικά μέχρι και ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου.

«Γίνε αισθησιακός»: Δημιούργησε ένα περιβάλλον για περιπτύξεις που να ανταποκρίνεται και στις πέντε αισθήσεις. Συγκεντρώσου, μας λέει πάντα το Χάρβαρντ, στην αίσθηση του μεταξιού στο δέρμα σου, στο άκουσμα ήχων τζαζ, στην ευωδία των λουλουδιών μέσα στο δωμάτιο, στο απαλό φως ενός κεριού και στη γεύση ενός ώριμου φρούτου. Και μετά επιστράτευσε αυτή την αυξημένη αισθητηριακή διέγερση για να κάνεις σεξ με τον παρτενέρ σου.

«Γίνε παιχνιδιάρης»: Άφησε ερωτικά ραβασάκια στις τσέπες του συντρόφου σου ώστε να τα βρει αργότερα. Κάντε μαζί ένα μπάνιο. Γαργάλισέ τον. Γελάστε.

«Γίνε δημιουργικός»: Επέκτεινε το σεξουαλικό σου ρεπερτόριο και άλλαξε τα σενάρια. Για παράδειγμα, αν είστε συνηθισμένοι να κάνετε σεξ το Σαββατόβραδο, διάλεξε αντιθέτως την Κυριακή το πρωί. Πειραματιστείτε με νέες στάσεις και δραστηριότητες. Δοκιμάστε ερωτικά βοηθήματα και σέξι εσώρουχα, αν δεν το έχετε κάνει ποτέ…

Tags
Back to top button