Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού & τυριού δείχνουν να καταπολεμούν το Αλτσχάιμερ

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα των ΗΠΑ, διαπιστώθηκε πως η κατανάλωση κόκκινου κρασιού και τυριού μπορεί να αποτρέψει την εξασθένηση των γνωστικών ικανοτήτων του εγκεφάλου, η οποία οφείλεται στο Αλτσχάιμερ.

Στην έρευνα που διεξήχθη, οι επιστήμονες ανέλυσαν δεδομένα με βάση τις απαντήσεις 1.787 ενηλίκων, ηλικίας 46 με 77 ετών, σε ερωτηματολόγιο σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες.

Η έρευνα έδειξε ότι το τυρί αποτελεί μακράν την πιο «προστατευτική» τροφή, όσον αφορά τα προβλήματα πνευματικής υγείας που σχετίζονται και με την προχωρημένη ηλικία.

Η καθημερινή κατανάλωση κόκκινου κρασιού φάνηκε επίσης να επηρεάζει θετικά τις γνωστικές ικανότητες του εγκεφάλου, όπως και η εβδομαδιαία κατανάλωση αρνίσιου κρέατος.

Από την άλλη, αρνητικά στον εγκέφαλο του ανθρώπου φάνηκε να επιδρά η υπερβολική κατανάλωση αλατιού.

Η δρ. Auriel Willette, η οποία ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε:

«Εξεπλάγην ευχάριστα στην προοπτική του να μας βοηθάει η κατανάλωση κρασιού και τυριού να αντιμετωπίσουμε – πέρα από την ανία της πανδημίας τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ».

«Βέβαια, γνωρίζουμε πως η έρευνα βασίζεται κυρίως στο πώς τρέφονται οι άνθρωποι που χαίρουν καλής υγείας. Μένει τα ευρήματά μας να επικυρωθούν από περαιτέρω κλινικές δοκιμές».

Ο ερευνητής Brandon Klinedinst προσθέτει:

«Η πιθανότητα νόσησης με Αλτσχάιμερ βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα γονίδιά μας. Ωστόσο, πιστεύω πως οι σωστές διατροφικές συνήθειες μπορούν να αποτρέψουν την νόσο και γενικότερα την πνευματική εξασθένηση».

«Ίσως η σωστή διατροφή είναι η «ασημένια σφαίρα» εναντίον της νόσου. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, θα κατανοήσουμε καλύτερα πως λειτουργεί το Αλτσχάιμερ και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε».

Tags
Back to top button